Recept på Pumpkin Pie Pancakes med karamelliserade äpplen Recept på Pumpkin Pie Pancakes med karamelliserade äpplen från Green Warrior

Pumpkin Pie Pancakes med karamelliserade äpplen

Pumpkin Pie-trenden från USA har tagit sig in även i Sverige, och vad kan passa bättre en härligt höstmorgon än Pumpkin Pie Pancakes? Dessa fluffiga, kryddiga pannkakor toppas med karamelliserade äpplen och pekannötter och är en riktig pangfrukost en härligt helgmorgon eller när du vill ha lite pumpainspirerad vardagslyx.
Tillagningstid: 30 min  /  4 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Pannkakor:
4 dl havremjöl
1.5 dl pumpapuré (går att köpa på Internationella hyllan på välsorterade matbutiker, eller så kan du göra egen med kokad/ugnsrostad pumpa.)
2 tsk bakpulver
2 tsk pumkin pie spice (Se recept nedan)
2 msk kokossocker
1 nypa salt
0.5 dl kokosmjölk
4 dl sojamjölk (eller annan växtmjölk)

Toppings:
2 Granny Smith-äpplen
1 dl pekannötter
2 msk lönnsirap
1.5 msk kokossocker
Några nypor kanel

Pumpkin Pie Spice:
1.5 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk muskot
0.5 tsk kryddpeppar
0.5 tsk kryddnejlika

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en skål och rör om tills det inte är några klumpar i smeten.

Värm en stekpanna till medelvärme och smält lite vegansk smör i pannan. Stek 3 pannkakor åt gången, med 0.5 dl smet per pannkaka. Stek i några minuter och flippa dem sedan med en stekspade och stek den andra sidan.

Pannkakssmeten blir ganska tjock, så efter ca halva smeten kan du behöva blanda i ytterligare en tvätt sojamjölk för att få den lite tunnare.

När alla pannkakor är stekta, skär äpplena på mitten och skiva dem tunt. Sänk värmen något i stekpannan och ringla 1 msk av lönnsirapen i stekpannan. Lägg sedan i äppelskivorna och stek dem under omrörning. När äpplena släppt ifrån sig större delen av sin vätska, ringla över resten av lönnsirapen och krydda med kanel. Låt äpplena steka ytterligare någon minut och stäng sedan av plattan.

Häll i pekannötterna och strö då över kokossockret. Rör om konstant så att kokossockret sprids jämt över frukten och nötterna tills allt karamelliserats. Ta då stekpannan av plattan och toppa dina pannkakor med de karamelliserade äpplena och pekannötterna.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Blomkålscurry med kikärtor
En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.
Broccoli- & sparrissoppa
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker ja...
Browniebars
Dessa chokladiga browniebars är härligt sega och otroligt goda! Passar fint till en kopp kaffe eller te eller att ha med som ett mellanmål on the go.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!