Recept på Påskmuffins Recept på Påskmuffins från Green Warrior

Påskmuffins

Påsken är snart här och varför inte baka några roliga muffins att bjuda på? Dessa påskharar består av saftiga citronmuffins med en koksglasyr, dekorerade med riven kokos och söta öron av marsipan.
Tillagningstid: 1 timme  /  Ca 12 st  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Muffins:
2.5 dl mjöl
1.5 dl socker
1.5 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
1 ekologisk citron
1.5 dl mandelmjölk
75 g margarin
0.5 dl aquafaba (kikärtsspad)


Glasyr:
4.5 msk florsocker
1.5 msk kokosgrädde


Toppings:
1.5 dl riven kokos
Vit marsipan (ca 200 g)
1 rödbeta
1 ruta choklad
24 tandpetare

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser till muffinssmeten i en bunke och blanda dem väl.

Smält margarinet och tillsätt det i de torra ingredienserna tillsammans med mandelmjölken och rör om tills du får en tjock, fin smet.

Riv skalet av citronen och rör ner i smeten tillsammans med saften från halva citronen.

Vispa aquafaban med en elvisp tills fluffet blir så fast att du kan vända skålen uppochner utan att det rinner ut. Vänd sedan ner fluffet i muffinssmeten och blanda försiktigt.

Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt dem sedan svalna helt.

Medan muffinsarna gräddas och svalnar, börja med dina dekorationer. Forma bollar av marsipan, forma sedan om dem till en korv och platta ut den med sidan av lillfingret för att forma ett öra. Tryck sedan in ena halvan av en tandpetare i nedre delen av örat och lägg det sedan åt sidan. Upprepa proceduren tills du har två öron per muffin.

Gör små bollar av marsipan till ögon och mun.

När citronmuffinsarna svalnat, ta försiktigt ut dem ur formarna. Blanda florsockret med kokosgrädden i en liten skål tills du har en slät glasyr. Häll upp den rivna kokosen i en annan skål. Doppa ovansidan av en muffin i glasyren och sen i den rivna kokosen så att hela ovansidan blir täckt av kokos. Gör samma sak med alla dina andra muffins.

Skär en rödbeta itu och använd en pensel för att måla de rosa detaljerna i öronen med saften från rödbetan. Sätt sedan fast öronen på toppen av muffinsarna.

Tryck fast ögonen och nosarna med hjälp av lite glasyr och måla nosarna rosa. Smält rutan med choklad och använd en tandpetare för att måla pupiller på ögonen, och sedan är dina påskmuffins klara. Ät dem direkt eller förvara dem i en lufttät glasburk i kylen tills servering.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

3 sorters vegansk sill
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resulta...
Hemmagjord senap
Egen senap är förvånansvärt enkelt att göra och ett roligt inslag på julbordet! I detta recept håller vi oss till en klassisk smaksättning, men varför inte prova apelsinsenap eller kanske konjakssenap?
Klassisk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.
Veganska ägghalvor
Veganska ägg, finns det? Javisst! Med lite kreativitet kommer man långt i köket och här har vi tagit fram ett recept på veganska ägghalvor som definitivt kommer imponera på julbordet eller påskbuffén.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!