Recept på Matmuffins med soltorkade tomater, spenat & rökt tofu Recept på Matmuffins med soltorkade tomater, spenat & rökt tofu från Green Warrior

Matmuffins med soltorkade tomater, spenat & rökt tofu

Matmuffins är det perfekta mellanmålet när du vill ha något litet men mättande mellan måltider eller i samband med träning. Det bästa med matmuffins är att man kan ha i lite vad man vill när det kommer till fyllningen, men dessa har soltorkade tomater, spenat och rökt tofu för en härlig smakprofil.
Tillagningstid: 40 min  /  10-12 st  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Smet:
0.5 dl kikärtsspad
2 dl sojamjölk
3 dl dinkelmjöl
2.5 tsk bakpulver
2 msk näringsjäst
1 msk timjan
Salt, svartpeppar

Fyllning:
1 lök
2 klyftor vitlök
35g (2 nävar) spenat
8 st soltorkade tomater
115 g rökt tofu (jag använder märket Yipin)
Olja eller margarin att steka i

Topping:
Solrosfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader och låt den värmas medan du gör dina matmuffins.

Börja med fyllningen. Skär den rökta tofun i små tärningar, ca 0.5x0.5 cm i storlek. Hacka löken i lika små tärningar och pressa vitlöken. Värm en stekpanna till till medelvärme och stek tofun, löken och vitlöken i lite olja eller vegansk margarin tills de fått fin färg. Tillsätt då spenaten och rör runt tills bladen släppt ifrån sin vätska och blandats med resten av din stekta fyllning.

Häll kikärtsspadet i en bunke och vispa det med en elvisp tills det blir tjockt och fluffigt och du kan vända skålen uppochner utan att skummet rinner ut. Det vispade kikärtsspadet (ofta kallat aquafaba) kommer göra dina muffins fluffiga i konsistensen.

Blanda resten ingredienser till smeten i en bunke och tillsätt sedan det vispade kikärtsspadet och vänd ner det i de torra ingredienserna med en slickepott tills du har en tjock fin smet utan klumpar.

Hacka de soltorkade tomaterna i små tärningar och rör ner dem i din muffinssmet. Tillsätt sedan den stekta fyllningen i smeten och blanda väl. Klicka smeten i 10-12 formar och toppa sedan med solrosfrön.

Grädda dina matmuffins mitt i ugnen i 25 min. Låt svalna helt och förvara sedan i en lufttät glasburk i kylen eller frys in.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Entimmeslimpa
Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa br...
Grillad smörgås med avokadopesto
Hösten är här! Och med det kallare vädret väcks suget för varmare rätter. Denna grillade smörgås är perfekt en blåsig höstdag, antingen för sig själv eller som tillbehör till en mustig soppa.
Grötmuffins med bär och granolatopping
Grötmuffins är ett gott och enkelt sätt att ha mellanmål hela veckan lång. Lika gott som en del av din frukost eller som ett mellanmål on the go. Har du inte blåbär och hallon hemma kan du byta ut dem mot andra bär du gillar.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!