Recept på Matmuffins med soltorkade tomater, spenat & rökt tofu Recept på Matmuffins med soltorkade tomater, spenat & rökt tofu från Green Warrior

Matmuffins med soltorkade tomater, spenat & rökt tofu

Matmuffins är det perfekta mellanmålet när du vill ha något litet men mättande mellan måltider eller i samband med träning. Det bästa med matmuffins är att man kan ha i lite vad man vill när det kommer till fyllningen, men dessa har soltorkade tomater, spenat och rökt tofu för en härlig smakprofil.
Tillagningstid: 40 min  /  10-12 st  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Smet:
0.5 dl kikärtsspad
2 dl sojamjölk
3 dl dinkelmjöl
2.5 tsk bakpulver
2 msk näringsjäst
1 msk timjan
Salt, svartpeppar

Fyllning:
1 lök
2 klyftor vitlök
35g (2 nävar) spenat
8 st soltorkade tomater
115 g rökt tofu (jag använder märket Yipin)
Olja eller margarin att steka i

Topping:
Solrosfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader och låt den värmas medan du gör dina matmuffins.

Börja med fyllningen. Skär den rökta tofun i små tärningar, ca 0.5x0.5 cm i storlek. Hacka löken i lika små tärningar och pressa vitlöken. Värm en stekpanna till till medelvärme och stek tofun, löken och vitlöken i lite olja eller vegansk margarin tills de fått fin färg. Tillsätt då spenaten och rör runt tills bladen släppt ifrån sin vätska och blandats med resten av din stekta fyllning.

Häll kikärtsspadet i en bunke och vispa det med en elvisp tills det blir tjockt och fluffigt och du kan vända skålen uppochner utan att skummet rinner ut. Det vispade kikärtsspadet (ofta kallat aquafaba) kommer göra dina muffins fluffiga i konsistensen.

Blanda resten ingredienser till smeten i en bunke och tillsätt sedan det vispade kikärtsspadet och vänd ner det i de torra ingredienserna med en slickepott tills du har en tjock fin smet utan klumpar.

Hacka de soltorkade tomaterna i små tärningar och rör ner dem i din muffinssmet. Tillsätt sedan den stekta fyllningen i smeten och blanda väl. Klicka smeten i 10-12 formar och toppa sedan med solrosfrön.

Grädda dina matmuffins mitt i ugnen i 25 min. Låt svalna helt och förvara sedan i en lufttät glasburk i kylen eller frys in.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bananbollar
Sugen på nått lättlagat till frukost, mellanmål eller tv-snack? Då kan dessa bananbollar vara nått för dig!
Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Chiapudding
En chiapudding är ett perfekt mellanmål eller frukost! Krämig konsistens och med en god smak av vanilj och färska bär ger det dig en bra start på dagen.
Chiapudding med bär & frukt
Denna chiapudding är superenkel och passar perfekt som frukost, mellanmål eller efterrätt. Krämigheten från kokosmjölken bryts av med syrligheten från bären och frukten och chiafröna är fullproppade med nyttigt omega 3.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!