Recept på Veganska kanelbullar Recept på Veganska kanelbullar från Green Warrior

Veganska kanelbullar

Det finns få saker på denna jord som är så gott som en nygräddad kanelbulle Detta recept på veganska kanelbullar passar lika bra oavsett om det är Kanelbullens dag, eller bara vilken annan dag på året som helst. En klassiker som aldrig kommer bli omodern!
Tillagningstid: ca 1 timme & 40 min  /  ca 25 bullar  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Bulldeg:
75 g veganskt margarin
2.5 dl växtmjölk (jag använde sojamjölk)
25 g jäst för söta degar
2 msk socker
1 tsk kardemumma
6.5 dl vetemjöl + mer till utbakning

Bullfyllning:
1 msk kanel
2 msk socker
Veganskt margarin

Toppings:
Pärlsocker
Havregrädde att pensla med

Gör så här

Smält margarinet i en kastrull och blanda sedan i sojamjölken. Ta blandningen av värmen. När denna är fingervarm så tillsätt jästen, sockret och kardemumman och blanda väl.

Häll blandningen i en bunke och tillsätt mjölet, lite i taget. Använd bara så mycket du behöver för att få en smidig deg. Knåda degen och låt den sedan jäsa i 40 minuter under en bakduk.

När degen jäst färdigt, knåda den igen och kavla ut den tunt på ett mjölat bakbord. Bred på rumstempererat vegansk smör och krydda med kanel och socker.

Vik degen dubbel och skär 2 cm breda band av degen. Tvinna degbandet genom att vända ändarna i varsin riktig och snurra den sedan till en bulle. Se till att stoppa in änden under bullen så håller den ihop bättre.

Lägg bullarna i formar eller på ett bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.

Värm ugnen till 225 grader. När bullarna jäst klart, pensla dem med lite havregrädde och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda sedan bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter, tills de fått en fin, gyllenbrun färg och doftar ljuvligt.

Är bullarna nybakata eller låt dem svalna helt innen du förvarar dem i en lufttät burk eller fryser in dem.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bananbollar
Sugen på nått lättlagat till frukost, mellanmål eller tv-snack? Då kan dessa bananbollar vara nått för dig!
Banankaka med avokado
Blev sugen på en sockerkaka och insåg att det var ett tag sedan jag åt en, innan jag blev vegan. Utmaningen var att baka en utan socker eller margarin. Lösningen blev en kaka med banan, avokado och lönnsirap.
Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Carrot Cake Bites
Morotskaka är en favorit hos många, och här får du samma smakprofil men som är klar på några minuter! Perfekt om du har ont om tid eller får oväntat besök, eller om du helt enkelt vill förbereda något gott till en kopp kaffe eller te.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!