Recept på Tomat- och lökquiche Recept på Tomat- och lökquiche från Green Warrior

Tomat- och lökquiche

En quiche är som en korsning mellan en paj och en omelett, med andra ord: jättegott och enkel att variera! Just denna har smak av tomat och karamelliserad lök, men bara din fantasi sätter gränser! Pajskalet är dessutom glutenfritt och går att använda så väl till matpaj som till bärpaj.
Tillagningstid: 1 timme & 45 min  /  4-6 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Deg:
3 dl mandelmjöl
0.75 dl potatismjöl
1 chiaägg (2 msk chiafrön + 5 msk vatten)
En nypa salt

Fyllning:
2 stora lökar
2 stora tomater

Stanning:
2.5 dl kikärtsmjöl
0.5 dl näringsjäst
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk gurkmeja
1 krm svart salt, Kala Namak
2.5 dl sojamjölk
1.5 msk dill
1 tsk svartpeppar
1 nypa vitpeppar

Gör så här

Rör ihop chiafrön och vatten i en skål och låt stå i ett par minuter för att göra ditt chiaägg. Blanda ihop övriga degingredienser i en bunke och tillsätt sedan chiaägget. Arbeta ihop till en fin deg.

Lägg degen mellan två ark bakplåtspapper och kavla ut den så tunt som möjligt, tills den är stor nog att täcka din pajform. Jag använder en 2 l aluminiumform 24 cm i diameter. Tryck ner degen i formen så att den följer formens konturer.

Använd en gaffel för att sticka hål i degen, för att den ska gräddas jämnt och fint. Stoppa sedan in pajskalet i frysen i 20 minuter medan du värmer ugnen till 175 grader. Därefter, lägg ett bakplåtspapper i formen och fyll dem med en pajtyngd, tex okokta bönor, för att hålla ner pajbottnen under förgräddningen. Grädda pajskalet först med pajtyngden på i 15 minuter. Ta sedan bort denna och grädda pajskalet ytterligare 10 minuter. Ta sedan ut det ut ugnen och ställ åt sidan.

Skala och skär löken i fina ringar. Stek den sedan på medelvärme i lite vatten tills dess att den blivit karamelliserad och fått fin brun färg. Skär tomaterna i skivor och varva dessa med den karamelliserade löken i pajskalet.

Vispa ihop alla ingredienser till stanningen tills du får en jämn fin smet och häll denna sedan över fyllningen i din paj. Grädda din quiche i 30-35 min 1 175 grader med folietäkta kanter så de inte bränns. Låt den svalna något innan servering.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

3 sorters vegansk sill
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resulta...
Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Bakad sötpotatis med avokado, lime och koriander
Bakad sötpotatis är en enkel men fantastisk god rätt som passar till både lunch och middag. I detta recept kombineras potatisens söttma med typisk mexikanska smaker som avokado, lime och koriander.
Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!