Recept på Smördegspaj med grönkål, svamp & valnötter Recept på Smördegspaj med grönkål, svamp & valnötter från Green Warrior

Smördegspaj med grönkål, svamp & valnötter

Dessa läckra grönkålspajer är fantastiskt goda och ett snabbt tillskott till julbordet eller buffén. Färdig vegansk smördeg går att hitta i de flesta större matbutiker, antingen i kylen nära pizzadegar, eller ibland i frysdisken.
Tillagningstid: 20 min  /  4 portionspajer  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

1 vegansk smördeg
4 grönkålsblad
2 nävar skogschampijoner
1 schalottenlök
1 stor klyfta vitlök
2 dl havregrädde
2 msk majsstärkelse
8 valnötter
Salt, svartpeppar, några nypor senapspulver
Margarin till stekning

Gör så här

Sätt på ugnen på 175 grader.

Ta fram smördegen och skär ut 4 cirklar som matchar storleken på dina pajformar. jag använder pajformar med löstagbar botten. Tryck ut degen i formerna och använd en gaffel för att sticka hål i botten på degen.

Hacka schalottenlöken och pressa vitlöken. Skär champinjonerna i fjärdedelar och stek dem i en klick margarin tillsammans med löken och vitlöken. Krydda med salt och peppar.

Hacka grönkålen och tillsätt i stekpannan tillsammans med några nypor senapspulver. Låt steka nån minut och portionera sedan ut fyllningen i de olika pajformarna. Hacka valnötterna och toppa pajerna.

Blanda havregrädden med majssträrkelsen och krydda med salt och peppar. Häll en halv dl av blandningen över varje paj och grädda pajerna mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt pajerna svalna något innan du tar ut dem ur formarna och servera.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!