Smördegspaj med grönkål, svamp & valnötter i gruppen Recept / Sojafritt hos Green Warrior (recept_2019-12-22)

Smördegspaj med grönkål, svamp & valnötter

Dessa läckra grönkålspajer är fantastiskt goda och ett snabbt tillskott till julbordet eller buffén. Färdig vegansk smördeg går att hitta i de flesta större matbutiker, antingen i kylen nära pizzadegar, eller ibland i frysdisken.
Tillagningstid: 45 min
4 portionspajer
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

1 vegansk smördeg
4 grönkålsblad
2 nävar skogschampijoner
1 schalottenlök
1 stor klyfta vitlök
2 dl havregrädde
2 msk majsstärkelse
8 valnötter
Salt, svartpeppar, några nypor senapspulver
Margarin till stekning

Gör så här

Sätt på ugnen på 175 grader.

Ta fram smördegen och skär ut 4 cirklar som matchar storleken på dina pajformar. jag använder pajformar med löstagbar botten. Tryck ut degen i formerna och använd en gaffel för att sticka hål i botten på degen.

Hacka schalottenlöken och pressa vitlöken. Skär champinjonerna i fjärdedelar och stek dem i en klick margarin tillsammans med löken och vitlöken. Krydda med salt och peppar.

Hacka grönkålen och tillsätt i stekpannan tillsammans med några nypor senapspulver. Låt steka nån minut och portionera sedan ut fyllningen i de olika pajformarna. Hacka valnötterna och toppa pajerna.

Blanda havregrädden med majssträrkelsen och krydda med salt och peppar. Häll en halv dl av blandningen över varje paj och grädda pajerna mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt pajerna svalna något innan du tar ut dem ur formarna och servera.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: