Recept på Vegansk ramen med shiitake Recept på Vegansk ramen med shiitake från Green Warrior

Vegansk ramen med shiitake

Ramen är den perfekta måltiden när du vill ha något snabbt och gott som både känns extra lyxigt men samtidigt innehåller mycket grönsaker. Denna variant är med udonnudlar, en tjockare typ av nudlar, och härlig shiitakesvamp.
Tillagningstid: 30 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Buljong:
8 dl vatten
1 tärning umamibuljong (jag använder Kung Markatta)
1 klyfta vitlök
0.5 tsk sambal oelek
2 tsk miso
1 tsk gul currypaste

Grönsaker:
2 dl strimlad vitkål
1 morot
1 röd chili
4 salladslökar
Koriander
2 nävar shiitakesvamp
1 klyfta vitlök

2 paket udonnudlar
Salt, svartpeppar, sesamolja, olja att steka i (jag använder avokadoolja)

Gör så här

Börja med buljongen. Koka upp vattnet i en gryta och tillsätt buljongtärningen, pressa i vitlöksklyftan och tillsätt sambal oelek. Blanda väl och låt buljongen småputtra under lock.

Finstrimla vitkålen och strimla resterande grönsakerna. Skär shiitakesvampen i tjocka strimlor, försök göra alla i ungefär samma storlek.

Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och tillsätt lite olja att steka i. Stek shiitakesvampen och krydda med salt, peppar och en halv pressad vitlöksklyfta. Stek dem i ett par minuter och rör om då och då, tills svampen fått fin färg. Lägg sedan svampen åt sidan.

Stek sedan grönsakerna i samma panna (utom koriandern och hälften av salladslöken) och krydda med salt, peppar, andra halvan av pressad vitlök och en skvätt sesamolja. Grönsakerna ska bara stekas i en minut eller två så de blir varma men fortfarande är krispiga. Lägg sedan de stekta grönsakerna och shiitakesvampen fördelat i två serveringsskålar.

Koka udonnudlarna i buljongen tills de blivit mjuka, ca 2-3 minuter. Ta sedan grytan av värmen och rör ner mison och currypasten i buljongen och rör om så att de löser upp sig.

Häll nudlarna och buljongen över grönsakerna och svampen i skålarna och toppa med färsk koriander och salladslöken. Sedan är det bara att servera!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Currygryta med yoghurt
Denna gryta är en snabblagad och god middag med härlig smak av curry och krämig yoghurt. Denna currygryta är klar på bara 20 minuter!
Indisk Tikka Masala-gryta
Tikka Masala är en blandning av kryddor som kanel, spiskummin, kardemumma och korriander och ger en djup smak utan att bli stark. Denna härliga gryta med indiska smaker är en värmande och mättande måltid som passar perfekt att laga på en vardag. Passar både ...
Kikärtstofu med sweetchiliwok & blomkålsris
Detta recept visar dig hur du lagar både kikärtstofu och sweetchilisås från grunden! Denna härliga wok är fullproppad med grönsaker, bland annat tack vare blomkålsriset, och en god middag när du vill lägga lite extra tid på maten.
Kokos- och limegryta
Denna härliga, färgsprakande gryta är fylld av krispiga grönsaker med en hint av syrlighet från limen. En snabb och fräsch middag med asiatiska influenser.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!