Recept på Vegansk ramen med shiitake Recept på Vegansk ramen med shiitake från Green Warrior

Vegansk ramen med shiitake

Ramen är den perfekta måltiden när du vill ha något snabbt och gott som både känns extra lyxigt men samtidigt innehåller mycket grönsaker. Denna variant är med udonnudlar, en tjockare typ av nudlar, och härlig shiitakesvamp.
Tillagningstid: 30 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Buljong:
8 dl vatten
1 tärning umamibuljong (jag använder Kung Markatta)
1 klyfta vitlök
0.5 tsk sambal oelek
2 tsk miso
1 tsk gul currypaste

Grönsaker:
2 dl strimlad vitkål
1 morot
1 röd chili
4 salladslökar
Koriander
2 nävar shiitakesvamp
1 klyfta vitlök

2 paket udonnudlar
Salt, svartpeppar, sesamolja, olja att steka i (jag använder avokadoolja)

Gör så här

Börja med buljongen. Koka upp vattnet i en gryta och tillsätt buljongtärningen, pressa i vitlöksklyftan och tillsätt sambal oelek. Blanda väl och låt buljongen småputtra under lock.

Finstrimla vitkålen och strimla resterande grönsakerna. Skär shiitakesvampen i tjocka strimlor, försök göra alla i ungefär samma storlek.

Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och tillsätt lite olja att steka i. Stek shiitakesvampen och krydda med salt, peppar och en halv pressad vitlöksklyfta. Stek dem i ett par minuter och rör om då och då, tills svampen fått fin färg. Lägg sedan svampen åt sidan.

Stek sedan grönsakerna i samma panna (utom koriandern och hälften av salladslöken) och krydda med salt, peppar, andra halvan av pressad vitlök och en skvätt sesamolja. Grönsakerna ska bara stekas i en minut eller två så de blir varma men fortfarande är krispiga. Lägg sedan de stekta grönsakerna och shiitakesvampen fördelat i två serveringsskålar.

Koka udonnudlarna i buljongen tills de blivit mjuka, ca 2-3 minuter. Ta sedan grytan av värmen och rör ner mison och currypasten i buljongen och rör om så att de löser upp sig.

Häll nudlarna och buljongen över grönsakerna och svampen i skålarna och toppa med färsk koriander och salladslöken. Sedan är det bara att servera!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Nudelbowl med miso, svamp och chili
Ramen och nudelbowls av alla dess slag har ökat i popularitet. Denna rätt med influenser från Asien går snabbt att fixa i ordning, men snålar inte på smaken.
Pizza med vegansk mozzarella
Finns det något bättre än en riktigt perfekt pizza? Denna pizza har tunn, frasig botten, en örtdoftande tomatsås och en krämig mozzarella. Helt vegansk, såklart!
Sushi och dippsås med sting
Den bästa veganska sushin gör du hemma ditt eget kök! Passar perfekt med denna kryddiga dippsås med ingefära, vitlök och chili.
Veganska Sloppy Joes
En Sloppy Joe är en, numera klassisk, amerikansk comfort food. De går naturligtvis att göra veganska, och denna linsröra serverad i hamburgerbröd är en snabblagad, smakrik, proteinrik rätt som kommer att bli din nya favorit bland comfort foods.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!