Recept på Pasta Piccanti Recept på Pasta Piccanti från Green Warrior

Pasta Piccanti

Denna pastarätt är både krämig, kryddig och lite rökig. En perfekt trio av smaker! Rökigheten kommer från rökt tofu i tunt skurna bitar och tillsammans med den 'ostiga' såsen och de grillade paprikorna blir detta en favorit på tallriken.
Tillagningstid: 30 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

115 g rökt tofu (jag använder märket Yipin)
1 grillad röd paprika
1 stor näve champinjoner
2 stora klyftor vitlök
4 dl sojamjölk eller havregrädde
3 msk näringsjäst
2 msk tahini
2 tsk majsstärkelse eller potatismjöl
Salt, svartpeppar

2 portioner penne pasta

Gör så här

Skär den rökta tofun i små tunna skivor, ca 2 cm x 1.5 cm stora och så tunna som möjligt i tjocklek. Stek dessa på medelvärme i en stekpanna i lite vegansk margarin i några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Lägg sedan den stekta tofun åt sidan.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i en separat gryta medan du går vidare till champinjonerna.

Strimla champinjonerna och stek dem sedan i stekpannan i lite veganskt margarin. Krydda med salt och peppar och pressa i ena vitlöksklyftan. Stek champinjonerna tills de fått fin färg och släppt ifrån sig det mesta av sin vätska. Lägg dem sedan åt sidan tillsammans med den rökta tofun.

Skär en grillad paprika i små bitar, ca 1x1 cm i storlek.

Blanda sojamjölk eller havregrädde i en skål tillsammans med näringsjäst och tahini. Krydda med salt och peppar och pressa i den andra vitlöksklyftan. Rör om så att allt blandas ordentligt och vispa sedan i majsstärkelsen och blanda väl.

Häll såsen i den varma stekpannan och rör om med en träslev medan den småkokar. När såsen puttrat några minuter och blivit tjock i konsistensen så tillsätt den stekta tofun och champinjonerna, den grillade paprikan och den kokta pastan. Blanda väl så att allt täcks av såsen.

Sedan är det bara att servera.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Butternut 'Mac and cheese'
Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niom...
Krämig vitlökspasta med ugnsrostade tomater
Denna krämiga pastarätt är perfekt när du vill ha något enkelt men med lite extra njutning. Med ett krispigt vitlkösbröd till blir det extra gott!
Lasagne med spenat & vegansk ricottacréme
Denna vegansk lasagne är allt man vill ha i en lasagne, den är krämig, med en smakrik tomatsås och har perfekta lager! Ricottacrémen är gjord av silkestofu blandat med mandlar och gör denna lasagne saftig och silkeslen på tungan.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!