Vegansk omelett i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2020-06-14)

Vegansk omelett

Kan man göra en riktigt god omelett utan ägg? Jajamän! Denna veganska omelett är lätt, fluffig och fantastiskt god. Ät den som den är eller fyll den med stekta grönsaker.
Tillagningstid: 15-20 min
4 omeletter
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

300 g fast tofu
2-2.5 dl sojamjölk
5 msk kikärtsmjöl
3 msk näringsjäst (jag använder alltid Engvita med b12)
1.5 tsk bakpulver
1 msk lökpulver
0.5-1 tsk Kala Namak (svart salt, ger en äggliknande smak!)
Några nypor gurkmeja
En nypa salt
Svartpeppar

Lite veganskt margarin att steka i


Förslag på fyllning:
Stekt lök, paprika, svamp,
Babyspenat
Strimlad rökt tofu

Gör så här

Lägg alla ingredienser till omelettsmeten i en mixer och mixa tills du får en slät smet. Tjockleken ska var ungefär samma som en pannkakssmet, så anpassa mängden sojamjölk efter det tills du får en lagom konsistens.

Värm en non-stick stekpanna till medelvärme och tillsätt lite vegansk margarin att steka i. Stek tin omelett på samma sätt som en pannkaka: häll smeten i pannan, vänta tills det formas bubblor på ytan och undersidan fått lite färg innan du vänder på den och steker andra sidan.

Servera omeletten som den är eller fyll den med något du gillar, tex stekta grönsaker, svamp, sallad och örter. Smeten går även bra att förvara i en lufttät flaska/glasburk i kylen ett par dagar om du vill spara delar av smeten till en annan dag.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: