Recept på Morotsfalafel med tabbouleh Recept på Morotsfalafel med tabbouleh från Green Warrior

Morotsfalafel med tabbouleh

Denna rätt är ett praktexempel på hur stor inverkan färska örter kan ha på smaken på vår mat! Persilja och mynta gör denna falafelrätt till en riktig smaksensation som inte gör någon besviken. Perfekt att göra i större sats som meal prep.
Tillagningstid: 40 min  /  3 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Falafel:
400 g förkokta kikärtor
50 g morot
1 grön chili
1 klyfta vitlök
Skal från en citron
2 msk hackad persilja
2 tsk kikärtsmjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk kummin
1 tsk koriander
Salt + peppar

Tabbouleh:
1.5 dl vit quinoa eller hirs
1 gul lök
En näve körsbärstomater
10 cm gurka
2 msk hackad persilja
2 msk hackad mynta
Juice från en citron
Salt + peppar

Sås:
1 dl creme fraiche från Oatly eller naturell yoghurt (tex Planti)
1 liten klyfta vitlök
1 tsk mynta
1 tsk persilja
Salt + peppar

Gör så här

Skölj kikärtorna noga och lägg dem i en matberedare. Hacka den gröna chilin i små bitar och riv moroten. Tillsätt de övriga falafelingredienserna och pulsa tills du har en fast smet. Smeten ska inte vara helt slät utan kan ha några bitar av kikärtorna i sig.

Forma bollar av falafelsmeten och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. De ska ha fått lite färg på ytan men fortfarande vara mjuka i mitten.

Koka quinoa eller hirs till din tabbouleh och ställ den sedan åt sidan för att svalna. Tärna lök, tomater och gurka i små bitar och rör ner i den kokta, svalnade quinoan/hirsen. Tillsätt örter, kryddor och citronjuice och blanda väl.

Välj creme fraiche eller yoghurt som bas för såsen. Pressa i vitlöken och tillsätt kryddorna och örterna. Rör runt och servera ringlat ovanpå morotsfalafeln och tabboulehn.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Mexican Fried Rice
’Stekt ris’ finns i flera olika tappningar världen över, detta är en mexikansk variant med mycket smak och en liten gnutta hetta. Fried Rice är även perfekt om du har överblivet ris i kylen som du vill göra något med. Toppa med lime och avokado f...
Salad jar med rostade kikärtor & vitlökssås
Denna lustiga sallad är perfekt att ta med on the go. Förbered allt dagen innan och toppa med vitlökssåsen vid servering så har du en enkel och mättande måltid att ta med på dina äventyr.
Sushi och dippsås med sting
Den bästa veganska sushin gör du hemma ditt eget kök! Passar perfekt med denna kryddiga dippsås med ingefära, vitlök och chili.
Ugnsbakade rotfrukter med hummus
Ugnsbakade rotfrukter brukar ätas till nått annat, men de kan lika väl stå sig själv som en egen mättande, smakrik och relativt snabblagad rätt. Egengjord hummus sätter en extra krydda.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!