Recept på Morotsfalafel med tabbouleh Recept på Morotsfalafel med tabbouleh från Green Warrior

Morotsfalafel med tabbouleh

Denna rätt är ett praktexempel på hur stor inverkan färska örter kan ha på smaken på vår mat! Persilja och mynta gör denna falafelrätt till en riktig smaksensation som inte gör någon besviken. Perfekt att göra i större sats som meal prep.
Tillagningstid: 40 min  /  3 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Falafel:
400 g förkokta kikärtor
50 g morot
1 grön chili
1 klyfta vitlök
Skal från en citron
2 msk hackad persilja
2 tsk kikärtsmjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk kummin
1 tsk koriander
Salt + peppar

Tabbouleh:
1.5 dl vit quinoa eller hirs
1 gul lök
En näve körsbärstomater
10 cm gurka
2 msk hackad persilja
2 msk hackad mynta
Juice från en citron
Salt + peppar

Sås:
1 dl creme fraiche från Oatly eller naturell yoghurt (tex Planti)
1 liten klyfta vitlök
1 tsk mynta
1 tsk persilja
Salt + peppar

Gör så här

Skölj kikärtorna noga och lägg dem i en matberedare. Hacka den gröna chilin i små bitar och riv moroten. Tillsätt de övriga falafelingredienserna och pulsa tills du har en fast smet. Smeten ska inte vara helt slät utan kan ha några bitar av kikärtorna i sig.

Forma bollar av falafelsmeten och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. De ska ha fått lite färg på ytan men fortfarande vara mjuka i mitten.

Koka quinoa eller hirs till din tabbouleh och ställ den sedan åt sidan för att svalna. Tärna lök, tomater och gurka i små bitar och rör ner i den kokta, svalnade quinoan/hirsen. Tillsätt örter, kryddor och citronjuice och blanda väl.

Välj creme fraiche eller yoghurt som bas för såsen. Pressa i vitlöken och tillsätt kryddorna och örterna. Rör runt och servera ringlat ovanpå morotsfalafeln och tabboulehn.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

3 sorters vegansk sill
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resulta...
Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Bakad sötpotatis med avokado, lime och koriander
Bakad sötpotatis är en enkel men fantastisk god rätt som passar till både lunch och middag. I detta recept kombineras potatisens söttma med typisk mexikanska smaker som avokado, lime och koriander.
Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!