Minestronesoppa i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2019-10-06)

Minestronesoppa

Minestronesoppa är en riktig klassiker! Perfekt för kyliga höst- och vinterdagar när du behöver värmas upp inifrån. I denna variant använder jag kikärtspasta som gör soppan matigare och dessutom glutenfri, men du kan använda din favoritpasta.
Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

1 gul lök
3 klyftor vitlök
2 morötter
En halv zucchini
1 förpackning cannellinibönor
1 förpackning krossade tomater
2 tärningar grönsaksbuljong
1.5 liter vatten
4 dl pasta (jag använder kikärtspasta)
2 nävar grönkål
Svartpeppar, 1 msk oregano, 1 msk basilika, 1 tsk chiliflakes

Gör så här

Hacka löken och stek den i en stor gryta tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt kryddorna och stek ett par minuter. Tillsätt sedan vattnet och buljongtärningarna och rör om tills de löst upp sig i vattnet. När vattnet kokar, tillsätt de krossade tomaterna och rör om.

Hacka morötterna och zucchinin i små bitar. Tillsätt dessa i soppan tillsammans med cannellinibönorna och blanda väl. När soppan kokar, håll i pastan och koka så länge som anvisningarna på pastaförpackningen.

När halva koktiden av pastan, tillsätt grönkålen och rör om. Låt soppan koka tills pastan är mjuk och servera sedan med en god skiva bröd.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: