Recept på Minestronesoppa Recept på Minestronesoppa från Green Warrior

Minestronesoppa

Minestronesoppa är hen riktig klassiker! Perfekt för kyliga höst- och vinterdagar när du behöver värmas upp inifrån. I denna variant använder jag kikärtspasta som gör soppan matigare och dessutom glutenfri, men du kan använda din favoritpasta.
Tillagningstid: 30 min  /  6 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

1 gul lök
3 klyftor vitlök
2 morötter
En halv zucchini
1 förpackning cannellinibönor
1 förpackning krossade tomater
2 tärningar grönsaksbuljong
1.5 liter vatten
4 dl pasta (jag använder kikärtspasta)
2 nävar grönkål
Svartpeppar, 1 msk oregano, 1 msk basilika, 1 tsk chiliflakes

Gör så här

Hacka löken och stek den i en stor gryta tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt kryddorna och stek ett par minuter. Tillsätt sedan vattnet och buljongtärningarna och rör om tills de löst upp sig i vattnet. När vattnet kokar, tillsätt de krossade tomaterna och rör om.

Hacka morötterna och zucchinin i små bitar. Tillsätt dessa i soppan tillsammans med cannellinibönorna och blanda väl. När soppan kokar, håll i pastan och koka så länge som anvisningarna på pastaförpackningen.

När halva koktiden av pastan, tillsätt grönkålen och rör om. Låt soppan koka tills pastan är mjuk och servera sedan med en god skiva bröd.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!