Recept på Vegansk kantarellpasta Recept på Vegansk kantarellpasta från Green Warrior

Vegansk kantarellpasta

Denna krämiga kantarellpasta passar perfekt både om du har nyplockade kantareller, eller om du har svamp i frysen. Denna pastarätt känns lyxig trots att den är superenkel och snabb att slänga ihop! Ät den med traditionell pasta, eller välj en glutenfri sort - valet är ditt!
Tillagningstid: 25 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  5/5

Ingredienser

200g kantareller
1 paket Oatlys På Mackan
2.5 dl Oatly havregrädde
En halv gul lök
2 klyftor vitlök
En halv tärning umamibuljong
2 msk tahini
2 msk färsk timjan
1/4 tsk senapspulver (eller 1/2 tsk senap)
Svartpeppar och salt

2 portioner pasta
+ 1 tsk rapsolja med timjan från IKEA för en extra kick!

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När pastan kokat färdigt häller du av vattnet och om du har IKEA's rapsolja med timjan kan du ringla över lite olja på den nykokta pastan och blanda väl. Annars går det bra att utesluta detta steg.

Medan pastan kokar ska du börja med såsen. Stek kantarellerna i en nypa salt och svartpeppar tills de släppt ifrån sig det mesta av sin vätska och fått fin gyllenbrun färg, och lägg dem sedan åt sidan.

Finhacka löken och pressa vitlöken, och stek sedan dessa i någon minut, tills de börjar få färg och luktar fantastiskt gott. Krydda med svartpeppar. Tillsätt sedan havregrädden och låt den koka upp under omrörning.

Ha i umamibuljongen och rör om tills den löst upp sig. Sedan kan du ha i På Mackan och röra runt tills den löst upp sig helt i såsen. Tillsätt tahinin och rör om tills du har en fin och tjock sås.

Krydda med hackad färsk timjan och senapspulver, och ha sedan i de stekta kantarellerna. Lått såsen småkoka någon minut och sedan kan du vända i pastan. Rör om tills all pasta är tänkt med härlig kantarellsås och servera.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Butternut 'Mac and cheese'
Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niom...
Krämig vitlökspasta med ugnsrostade tomater
Denna krämiga pastarätt är perfekt när du vill ha något enkelt men med lite extra njutning. Med ett krispigt vitlkösbröd till blir det extra gott!
Lasagne med spenat & vegansk ricottacréme
Denna vegansk lasagne är allt man vill ha i en lasagne, den är krämig, med en smakrik tomatsås och har perfekta lager! Ricottacrémen är gjord av silkestofu blandat med mandlar och gör denna lasagne saftig och silkeslen på tungan.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Sara

Fantastiskt gott! Jag blev så glad när jag hittade det här receptet för jag hade helt slut på idéer om vad jag skulle använda alla mina kantareller till. Kantarellsmörgås i all ära men ibland vill man ha något annat )

Visa fler