Chokladcheesecake med Oreos & bär i gruppen Recept / Bakning & Sötsaker hos Green Warrior (recept_2019-12-29)

Chokladcheesecake med Oreos & bär

Denna chokladcheesecake är ljuvligt krämig och har en perfekt balans mellan syrlighet och sötma. Med en botten gjord på Oreos och toppad med pistagenötter och färska bär får du en dessert med kontrast i både smak och konsistens.
Tillagningstid: 30 min + ca 1 timme i kylen
6 bitar
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

Botten:
1 paket Oreos
2 msk vegansk margarin

Fyllning:
300 g av Oatly’s På Mackan
190 g choklad (jag använder choklad med 60% kakao)
1 msk lönnsirap

Toppings:
Pistagenötter
Bär, tex vinbär, jordgubbar eller hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa Oreokakorna i en matberedare tills du får en smulig massa. Tillsätt margarinet och mixa igen så att du får en deg. Tryck ut degen i botten på en form klädd med bakplåtspapper, jag använder en liten limpform. Grädda sedan bottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter. Ställ sedan formen att svalna helt.

Smält chokladen över ett vattenbad. Lägg På Mackan i en bunke och vispa den mjuk med en elvisp. Häll sedan över den smälta chokladen, lite i taget, och vispa med elvispen tills du får en jämn, slät smet. Tillsätt lönnsirapen och blanda väl med elvispen.

Häll chokladfyllningen ovanpå oreobottnen och släta ut ytan. Skala och hacka pistagenötterna och strö över. Ställ cheesecaken i kylen i ca en timme och låt den stelna.

Vid servering, skär din cheesecake i portionsbitar och toppa med valfria bär.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: