Recept på Chiapudding Recept på Chiapudding från Green Warrior

Chiapudding

En chiapudding är ett perfekt mellanmål eller frukost! Krämig konsistens och med en god smak av vanilj och färska bär ger det dig en bra start på dagen.
Tillagningstid: 20 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Chiapudding:
1 dl kokosmjölk
3 dl mandelmjölk
1 tsk lönnsirap
En nypa vanilj
7 msk chiafrön (jag använde vita chiafrön)

Toppings:
Färska bär och hackade nötter, jag använde jordgubbar och pistagenötter

Gör så här

Blanda alla ingredienser utom chiafröna till din chiapudding i en skål. Tillsätt sedan chiafröna och blanda väl.

Chiafröna kommer först att sjunka till botten av vätskan. Rör om ofta de första 5 minuterna så att fröna kan dra åt sig vätskan utan att fastna som en klump i botten på din skål.

Efter ca 5 minuter märker du att det istället blivit en mer jämn massa och det inte blir en så stor separation mellan chiafröna och vätskan. Rör då om mer sällan och efter totalt 10 minuter borde din pudding vara blandad nog att hälla upp i två portionsskålar.

Ställ chiapuddingen i kylen i minst 10 minuter så att den får stelna ytterligare. Du kan med fördel förbereda din chiapudding dagen innan du ska äta den, se bara till att ha ett lock på din burk.

Innan du äter din chiapudding, toppa med hackade nötter och bär. Sedan är det bara att servera!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Blomkålscurry med kikärtor
En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.
Broccoli- & sparrissoppa
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker ja...
Browniebars
Dessa chokladiga browniebars är härligt sega och otroligt goda! Passar fint till en kopp kaffe eller te eller att ha med som ett mellanmål on the go.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!