Recept på Mexican Fried Rice Recept på Mexican Fried Rice från Green Warrior

Mexican Fried Rice

’Stekt ris’ finns i flera olika tappningar världen över, detta är en mexikansk variant med mycket smak och en liten gnutta hetta. Fried Rice är även perfekt om du har överblivet ris i kylen som du vill göra något med. Toppa med lime och avokado för extra god smak.
Tillagningstid: 30 min  /  4 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

3 dl ris
1 förpackning svarta bönor
1.5 dl majskorn
1 näve minitomater
3 klyftor vitlök
1 stor rödlök
1 stor röd paprika
En halv kruka koriander
1 tsk sambal oelek
Salt, peppar, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk kummin,

Lime
Avokado

Gör så här

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. När det kokat klart, skölj det med kallt vatten så att tillagningsprocessen avstannar och skaka ur så mycket vatten som möjligt. Sätt åt sidan.

Skär vitlök, rödlök och paprika i stora bitar och mixa detta i en matberedare tillsammans med koriandern tills du får en röra med små små bitar. Lägg röran i en skål och tillsätt kryddorna och sambal oelek och rör om.

Värm en stekpanna till medelhög värmen. Tillsätt 1 tsk olja och stek röran av lök och paprika i ca 2 minuter. Rör om duger tiden.

Tillsätt sedan riset och majsen till stekpannan och blanda väl tills allt ris blivit täckt av röran. Stek ett par minuter och tillsätt sedan avsköljda svarta bönor. Låt bönorna bli varma och servera sedan det stekta riset med pressad lime och avokado.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!