Recept på Värmande paprikasoppa med mynta Recept på Värmande paprikasoppa med mynta från Green Warrior

Värmande paprikasoppa med mynta

Värmande soppa med en härlig röd färg, paprikorna ger karaktär och mynta bryter av härligt. En snabblagad rätt för höstmyset!
Tillagningstid: 20 min  /  2 portioner  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

4 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
Ca. 1 msk citronsaft
Svartpeppar och salt
Myntablad

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, kärna ur och dela 4 röda paprikor i halvor. Placera dessa på en plåt med bakplåtspapper.

Stek paprikorna i ugnen i ca. 15 minuter, till dom börjar få lite färg på skalen.

När paprikorna är färdiga, ta ut plåten och ställ dom på svalning.

Hacka 1 gul lök i små bitar och pressa 2 vitlöksklyfor. Pressa en citronhalva i juicepress.

Ta fram din matberedare och lägg i paprikahalvorna med lite vatten och kör tills paprikorna är mixad slät.

Häll i paprikamixen tillsammans med ca. 4 dl vatten i en gryta/kastrull och låt koka upp, häll i den hackade löken tillsammans med vitlöken, låt puttra på svag värme i totalt ca. 10 min.

Häll i citronsaften, krydda med salt och svartpeppar och smaka av.

Servera soppan med myntablad.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!