Recept på Thaisoppa med grön curry och kelpnudlar Recept på Thaisoppa med grön curry och kelpnudlar från Green Warrior

Thaisoppa med grön curry och kelpnudlar

Denna thaisoppa har ett härligt sting av grön curry och lime, och det blir en fräsch kontrast mellan de krispiga grönsakerna och den krämiga kokosmjölken. Perfekt om du vill ha en snabb middag med mycket smak.
Tillagningstid: 15 min  /  2 port  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

400 ml kokosmjölk
4 dl vatten
1 broccolihuvud
1 röd paprika
1 rödlök
4 salladslökar
En halv lime
2 portioner kelpnudlar
En halv msk grön currypaste
Gurkmeja, citrongräs, svartpeppar

Gör så här

Skiva paprika, rödlök och salladslök i tunna skivor. Bryt av broccolibuketterna i små, ätvänliga bitar.

Värm en gryta på spisen. När den blivit varm, klicka i currypaste och stek den under omrörning i en liten skvätt vatten i ca 30 sekunder för att frigöra smaken. Tillsätt sedan resten av vattnet och kokosmjölken och rör om så att currypasten fördelas ordentligt i soppbasen. Tillsätt även lite gurkmeja, citrongräs och svartpeppar.

Låt soppan småputtra i 5 minuter och rör om då och då. Stäng sedan av plattan och ha i broccolin och de skivade grönsakerna och låt puttra 2-3 minuter på eftervärmen. Grönsakerna ska fortfarande vara krispiga, så låt det inte koka för länge.

Skölj kelpnudlarna och fördela i varsin djup tallrik. När soppan puttrat så länge att grönsakerna är varma men fortfarande krispiga, sleva soppan över kelpnudlarna. Nudlarna kommer mjukna av den varma soppan och behöver inte förkokas.

Låt sopptallrikarna stå några minuter medan nudlarna mjuknar. Medan du väntar kan du toppa soppan med rivet limeskal och en skvätt limejuice.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Kikärtstofu med sweetchiliwok & blomkålsris
Detta recept visar dig hur du lagar både kikärtstofu och sweetchilisås från grunden! Denna härliga wok är fullproppad med grönsaker, bland annat tack vare blomkålsriset, och en god middag när du vill lägga lite extra tid på maten.
Kokos- och limegryta
Denna härliga, färgsprakande gryta är fylld av krispiga grönsaker med en hint av syrlighet från limen. En snabb och fräsch middag med asiatiska influenser.
Nudelbowl med miso, svamp och chili
Ramen och nudelbowls av alla dess slag har ökat i popularitet. Denna rätt med influenser från Asien går snabbt att fixa i ordning, men snålar inte på smaken.
Risnudlar med edamame och jordnötsdressing
Detta är en snabb och fräsch rätt som passar perfekt till lunch. Den syrliga jordnötsdressingen ger en härlig smak till de annars ganska så anonyma risnudlarna. Du kan även toppa rätten med lite avokado och färsk chili.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!