Recept på Tacos med paprikarostad blomkål & coleslaw Recept på Tacos med paprikarostad blomkål & coleslaw från Green Warrior

Tacos med paprikarostad blomkål & coleslaw

Det är ett faktum: Alla älskar tacos! Varför inte testa något nytt till nästa tacofredag med dessa läckra minitacos med paprikarostad blomkål och coleslaw?
Tillagningstid: 35 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Till blomkålen:
1 huvud blomkål
0.5 dl havremjöl (vetemjöl går också bra)
0.5 dl passerade tomater
1 dl växtmjölk (jag använde sojamjölk)
2 klyftor pressad vitlök
2 tsk sambal oelek
Salt, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, paprikapulver och smoked paprika

Glaze:
2 msk lönnsirap
2 msk passerade tomater
0.5 tsk sambal oelek
Svartpeppar, paprikapulver

Coleslaw:
2 dl riven vitkål
0.5 dl riven morot
ca 0.5 dl Oatly creme fraiche
Svartpeppar, italiensk salladskrydda

10 st tortillabröd mini
Sallad

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Dela blomkålen i små buketter. Blanda de övriga ingredienserna till blomkålen i en bunke tills du fått en tjock, fin smet. Tillsätt blomkålsbuketterna och blanda tills alla buketter är täckta av marinaden. Häll upp på ett bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i 25 minuter.

Under tiden blomkålen rostas i ugnen, börja med din coleslaw. Riv vitkål och morot och blanda ihop med creme fraiche och kryddor. Ställ i kylen så länge.

När blomkålen är färdigrostad, låt den svalna utanför ugnen medan du gör din glaze. Rör ihop alla ingredienser i en skål och pensla blomkålen.

Strimla sallad och lägg i botten av ditt tortillabröd. Stapla blomkålen ovanpå och toppa med coleslaw. Sen är det bara att servera!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!