Sushi och dippsås med sting i gruppen Recept / Asiatiskt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_56)

Sushi och dippsås med sting

Den bästa veganska sushin gör du hemma ditt eget kök! Passar perfekt med denna kryddiga dippsås med ingefära, vitlök och chili.
Tillagningstid: 35 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

2 portioner sushiris
Grönsaker som morot, paprika, rödkål, gurka och avokado
Svarta sesamfrön

Dippsås:
0.5 dl soja
En halv vitlöksklyfta
En tummnagel stor bit ingefära
En halv tsk sambaloelek
2 msk limejuice
2 msk lönnsirap

Gör så här

Koka sushiriset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna helt. Förbered din sushimatta eller Sushezi för användning.

Skär dina grönsaker till sushifyllningen i långa, tunna remsor.

Bred ut det kalla sushiriset på din bambumatta eller din Sushezi. Blöt fingrarna och tryck ut riset så det är jämt och fint fördelat.

Om du använder en Sushezi, använd kolven för att trycka till riset så en inbuktning till fyllningen bildas. Lägg din fyllning i skåran men se till att riset täcker kanterna längst upp. Lägg uttryckerkolven på plats, stäng igen din Sushezi, fäst locket i änden och skruva uttryckarkolven inåt tills den nått sitt maxläge. Ta då av locket igen och tryck sedan ut din sushirulle på en bricka eller tallrik.

Om du använder en bambumatta, lägg fyllningen på kanten närmast dig, ca 1 cm från kanten, och rulla sedan ihop din sushirulle med ett fast grepp. Placera sedan sushiriullen på en tallrik eller bricka.

Sprinkla över svarta sesamfrön över rullen tills alla sidor är täckta av frön. Doppa en kniv i varmt vatten och skär försiktigt sushirullen i mindre bitar.

Hacka ingefäran så smått som det går och häll den i en skål till dippsåsen. Pressa i vitlöken och tillsätt sambal. Rör i soja, limejuice och lönnsirap och blanda alla ingredienser väl.

Servera sushin tillsammans med dippsåsen och njut!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Kokos- och limegryta
Denna härliga, färgsprakande gryta är fylld av krispiga grönsaker med en hint av syrlighet från limen. En snabb och fräsch middag med asiatiska influenser.
Nudelbowl med miso, svamp och chili
Ramen och nudelbowls av alla dess slag har ökat i popularitet. Denna rätt med influenser från Asien går snabbt att fixa i ordning, men snålar inte på smaken.
Risnudlar med edamame och jordnötsdressing
Detta är en snabb och fräsch rätt som passar perfekt till lunch. Den syrliga jordnötsdressingen ger en härlig smak till de annars ganska så anonyma risnudlarna. Du kan även toppa rätten med lite avokado och färsk chili.
Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing
Denna färgsprakande wok med stekt blomkålsris och smakrik dressing är en härlig vardagsmiddag om du är sugen på en riktig grönsaksboost!
Antal: