Recept på Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing Recept på Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing från Green Warrior

Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing

Denna färgsprakande wok med stekt blomkålsris och smakrik dressing är en härlig vardagsmiddag om du är sugen på en riktig grönsaksboost!
Tillagningstid: 30 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

1 morot
1 röd paprika
1 bit rödkål
En halv zucchini
600g blomkål
Koriander, sesamfrön
Svartpeppar

Dressing:
2 msk nötsmör (jag använde cashewsmör)
2 msk kokande vatten
0.5-1 msk lönnsirap
1 msk limejuice
1-1.5 tsk sambal oelek
Svartpeppar

Gör så här

Börja med dressingen. Blanda nötsmöret med det kokande vattnet så att så att det blir en jämn, klumpfri smet. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan tills servering.

Skär moroten, paprikan, rödkålen och zucchinin i tunna bitar och skivor.

Skär blomkålen i bitar och riv den på ett rivjärn eller i en matberedare. Lägg den rivna blomkålen i en ren kökshandduk och krama ur överskottsvätskan.

Värm en torr stekpanna till medelhög värme och stek sedan blomkålsriset i 3-5 minuter. Krydda med svartpeppar. Ställ det stekta blomkålsriset åt sidan.

Härnäst, stek de skurna grönsakerna och krydda med svartpeppar. Grönsakerna ska vara varma men fortfarande krispiga, så stek dem bara ett par minuter.

Servera det stekta blomkålsriset med de wokade grönsakerna och toppa med koriander och sesamfön och ringla över chili-limedressingen.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Indisk Tikka Masala-gryta
Tikka Masala är en blandning av kryddor som kanel, spiskummin, kardemumma och korriander och ger en djup smak utan att bli stark. Denna härliga gryta med indiska smaker är en värmande och mättande måltid som passar perfekt att laga på en vardag. Passar både ...
Kikärtstofu med sweetchiliwok & blomkålsris
Detta recept visar dig hur du lagar både kikärtstofu och sweetchilisås från grunden! Denna härliga wok är fullproppad med grönsaker, bland annat tack vare blomkålsriset, och en god middag när du vill lägga lite extra tid på maten.
Kokos- och limegryta
Denna härliga, färgsprakande gryta är fylld av krispiga grönsaker med en hint av syrlighet från limen. En snabb och fräsch middag med asiatiska influenser.
Nudelbowl med miso, svamp och chili
Ramen och nudelbowls av alla dess slag har ökat i popularitet. Denna rätt med influenser från Asien går snabbt att fixa i ordning, men snålar inte på smaken.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!