Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing i gruppen Recept / Asiatiskt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_37)

Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing

Denna färgsprakande wok med stekt blomkålsris och smakrik dressing är en härlig vardagsmiddag om du är sugen på en riktig grönsaksboost!
Tillagningstid: 30 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

1 morot
1 röd paprika
1 bit rödkål
En halv zucchini
600g blomkål
Koriander, sesamfrön
Svartpeppar

Dressing:
2 msk nötsmör (jag använde cashewsmör)
2 msk kokande vatten
0.5-1 msk lönnsirap
1 msk limejuice
1-1.5 tsk sambal oelek
Svartpeppar

Gör så här

Börja med dressingen. Blanda nötsmöret med det kokande vattnet så att så att det blir en jämn, klumpfri smet. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan tills servering.

Skär moroten, paprikan, rödkålen och zucchinin i tunna bitar och skivor.

Skär blomkålen i bitar och riv den på ett rivjärn eller i en matberedare. Lägg den rivna blomkålen i en ren kökshandduk och krama ur överskottsvätskan.

Värm en torr stekpanna till medelhög värme och stek sedan blomkålsriset i 3-5 minuter. Krydda med svartpeppar. Ställ det stekta blomkålsriset åt sidan.

Härnäst, stek de skurna grönsakerna och krydda med svartpeppar. Grönsakerna ska vara varma men fortfarande krispiga, så stek dem bara ett par minuter.

Servera det stekta blomkålsriset med de wokade grönsakerna och toppa med koriander och sesamfön och ringla över chili-limedressingen.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Kokos- och limegryta
Denna härliga, färgsprakande gryta är fylld av krispiga grönsaker med en hint av syrlighet från limen. En snabb och fräsch middag med asiatiska influenser.
Nudelbowl med miso, svamp och chili
Ramen och nudelbowls av alla dess slag har ökat i popularitet. Denna rätt med influenser från Asien går snabbt att fixa i ordning, men snålar inte på smaken.
Risnudlar med edamame och jordnötsdressing
Detta är en snabb och fräsch rätt som passar perfekt till lunch. Den syrliga jordnötsdressingen ger en härlig smak till de annars ganska så anonyma risnudlarna. Du kan även toppa rätten med lite avokado och färsk chili.
Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing
Denna färgsprakande wok med stekt blomkålsris och smakrik dressing är en härlig vardagsmiddag om du är sugen på en riktig grönsaksboost!
Antal: