Spenatbiffar med quinoa & mangosalsa i gruppen Recept / Glutenfritt hos Green Warrior (recept_2018_09_19)

Spenatbiffar med quinoa & mangosalsa

Dessa biffar är gjorda på quinoa och röda linser och serveras tillsammans med en härligt frisk mangosalsa.
Tillagningstid: 40 min  /  4 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

Till biffarna:
2.5 dl röda linser
2.5 dl vit quinoa
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
65 g babyspenat
Svartpeppar, chiliflakes, lökpulver och lite salt
Ev. 3-5 msk havremjöl eller annat mjöl

Mangosalsa:
2 dl finhackad mango (färsk eller tinad)
1.5 dl finhackade babytomater
En halv röd chili
1 salladslök
Koriander
Svartpappar, salt
En skvätt limejuice

Gör så här

Koka linserna tillsammans med quinoan i ca 10 minuter och låt sedan svalna.

Under tiden, stek finhackad lök och pressad vitlök i en skvätt vatten tills löken börjat bli genomskinlig. Krydda med svartpeppar, chiliflakes, lökpulver och salt. Tillsätt sedan spenaten och stek under omrörning på låg värme i någon minut.

Lägg de stekta grönsakerna i en bunke och blanda ihop dem tillsammans med linserna och quinoan. När du fått en jämn och fin smet där spenaten är fördelat jämnt, tillsätt lite havremjöl om du anser att smeten är lite för kladdig att forma.

Forma massan till biffar, ca 16 st, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga sedan dem i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

Till salsan, skär mango, tomater och salladslök i små bitar och blanda ihop. Tillsätt finhackad chili, koriander och krydda med en nypa salt och svartpeppar. Pressa över lite limejuice och rör om.

När spenatbiffarna är färdiga, servera dem på en bädd av bladgrönt tillsammans med mangosalsan.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Bakad sötpotatis med avokado, lime och koriander
Bakad sötpotatis är en enkel men fantastisk god rätt som passar till både lunch och middag. I detta recept kombineras potatisens söttma med typisk mexikanska smaker som avokado, lime och koriander.
Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Burritobowl
Burritowolen är den perfekta måltiden när du är sugen på något riktigt gott men inte vill spendera mycket tid i köket. Om du har överblivet ris i kylen går det på ett par minuter att slänga ihop. Det bästa med en buritobowl är att du...
Antal: