Recept på Spaghetti med bönbiffar Recept på Spaghetti med bönbiffar från Green Warrior

Spaghetti med bönbiffar

Detta recept bjuder på pasta med smakrik tomatsås och biffar gjorda på bönor, morot och ärtor. Servera gärna med bladgrönsaker.
Tillagningstid: 45 min  /  3 portioner  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

Biffar:
1 pkt kidneybönor (375 g)
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 dl frysta ärtor
0,5 dl passerade tomater
1/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Några skak chilipeppar och koriander
3 msk potatismjöl samt 1 dl havregryn

Tomatsås:
4 dl passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk oregano
Salt, svartpeppar
1 msk äppelcidervinäger

Spaghetti, eller annan pasta du föredrar

Gör så här

Skölj kidneybönorna i vatten, skölj moroten samt skala löken.

Ha i allt detta samt vitlöken, ärtorna och tomaten i en matberedare.

Krydda samt ha i potatismjölet och havregrynen. Dessa är för att binda smeten att göra det lättare att forna till bollar eller biffar sen. Mixa tills det blir bra blandat och formbart.

Forma till valfri form och storlek och lägg på plåt med bakplåtspapper. Normalstora räcker det till 9 st.
Stek i mitten av ugnen, 225 grader i ca. 30 minuter.

Gör din tomatsås; blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka lätt i ca. 5 minuter.

Koka din pasta.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!