Recept på Sötpotatis med ärtpesto och kokosgrädde Recept på Sötpotatis med ärtpesto och kokosgrädde från Green Warrior

Sötpotatis med ärtpesto och kokosgrädde

Sötpotatis! Denna mumsiga, mättande, orangea rotfrukt kan man inte få nog av. Blanda den med ärtpesto, grönkål och lite kokosgrädde och du har en rätt som bara känns rätt.
Tillagningstid: 40 min  /  2 portioner  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

Ärtpesto
3 dl ärtor
1 avokado
1 msk citronsaft
1 dl cashewnötter
2 (små) vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar

2 stora sötpotatisar
Körsbärstomater
Grönkål
Lime
Kokosgrädde

Gör så här

Sätt igång ugnen på 225 grader.

Ta fram två lite större sötpotatisar, dela dem på mitten och skär sedan i bitar. Skär sedan bitarna i mitten ifall du önskar smalare potatis. Lägg på plåt med bakplåtspapper, placera i mitten av ugnen och stek i ca. 30 minuter.

Lägg 1 dl cashewnötter i vatten för att mjukna upp lite.

Koka upp vatten i kastrull för 3 dl ärtor. Låt ärtorna koka färdigt och skölj de sedan i kallt vatten.

Kärna ur en mogen avokado och ta ur fruktköttet.

Ta fram matberedaren och lägg i ärtorna, avokado, cashewnötterna, vitlöksklyftorna samt citronsaft och krydda sedan med önskad mängd svartpeppar och salt. Kör matberedaren ca. 2 minuter och se till att det blir fluffigt och bra mixat. Smaka av.

Servera sedan sötpotatisen tillsammans med peston, grönkål, körsbärstomater och några skivor lime.
Ringla till sist över kokosgrädde.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!