Rostade kikärtor med ärtpesto och quinoa i gruppen Recept / Snabblagat hos Green Warrior (recept_2018-10-28)

Rostade kikärtor med ärtpesto och quinoa

En snabblagad, mättande rätt som bjuder på len, smakfull pesto tillsammans med lite krunchiga kikärtor och proteinrik quinoa.
Tillagningstid: 30 min  /  2 portioner  /  Av: Daniel Askås

Ingredienser

Kikärtor
1 paket kokta kikärtor
2 msk krossade tomater
1 msk lönnsirap
1 msk vatten
Salt, svartpeppar, kanel, chilipulver

Ärtpesto
3 dl ärtor
1 avokado
1 msk citronsaft
1 dl cashewnötter
2 (mindre) vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar

Quinoa

Gör så här

Ställ ugnen på 200 grader. Skölj kikärtorna och låt vattnet rinna av. 

Blanda krossade tomater, lönnsirap och vatten i en skål. Ha i några skak av varje krydda och rör om. Smaka av.

Häll i kikärtorna i skålen och vänd runt de i blandningen. Sprid ut ärtorna på bakplåtspappersförsedd plåt och rosta dem i ugnen i ca. 15 minuter. Rör om med jämna intervall för en jämn rostning.

Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. I detta recept används vit quinoa.

Lägg 1 dl cashewnötter i vatten för att mjukna upp lite.

Koka upp vatten i kastrull för 3 dl ärtor. Låt ärtorna koka färdigt och skölj dom sedan i kallt vatten.

Kärna ur en mogen avokado och ta ur fruktköttet.

Ta fram matberedaren och lägg i ärtorna, avokado, cashewnötterna, vitlöksklyftorna samt citronsaft och krydda sedan med önskad mängd svartpeppar och salt. Kör matberedaren ca. 1,5 minuter och se till att det blir fluffigt och bra mixat. Smaka av.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Grön juice med citron, gurka & grönkål
Att juicea grönsaker var något som jag själv var väldigt skeptisk emot bara för några veckor sedan. Jag hade provat mig fram lite smått och alltid blivit väldigt besviken på resultatet. Men eftersom grön juice är ett fantastiskt sätt att ...
Sötpotatis- och grönkålssoppa
Soppor är snabblagade och trevliga måltider som funkar extra fint en kallare höst- eller vinterdag. Just denna soppa är dessutom ganska mäktig och mättande. Grönkålen ger dig ett bra tillskott av järn och C- och A-vitamin. Eventuella rester funkar fint ...
No bake Äppelpaj
Bland blir även en vegan sugen på nått sött, och då är dadlar en utmärkt ingrediens, och paj ett trevlig tilltugg/efterrätt som man kan äta själv eller bjuda på. Denna äppelpaj är, förutom väldigt smarrig och snabblagad, no...
Linssoppa med vitlök & oregano
Denna linssoppa är både mättande och har ett någorlunda högt innehåll av protein. Den byggs på en klassisk grund med lök, vitlök, tomater och oregano.
Antal: