Recept på Quinoafyllda paprikor Recept på Quinoafyllda paprikor från Green Warrior

Quinoafyllda paprikor

Dessa fyllda paprikor passar fint till lite festligare tillfällen eller som en extra lyxig lunch. Kombinationen av quinoa, bönor och avokado mättar ordentligt och limen ger en härlig syrlighet.
Tillagningstid: 45 min  /  4 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

4 paprikor
2 dl vit quinoa
2 msk grönsaksfond
Kummin, chili, svartpeppar
1 klyfta vitlök
Bönor (förkokta svarta, vita eller kidney)
1,5 dl majs
1 dl salsasås
Avokado
Rödlök
Lime

Gör så här

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen, men tillsätt grönsaksfonden i vattnet.

När quinoan är färdigkokt, krydda med kummin, chili, svartpeppar och pressad vitlök.

Rör i salsasåsen tillsammans med majskornen och bönorna.

Dela paprikorna på längden och ta ut innandömet. Skopa i quinoablandningen i paprikahalvorna och grädda i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.

Servera paprikorna toppade med finhackad rödlök, skivad avokado och pressad lime.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!