Quinoafyllda paprikor i gruppen Recept / Mexikanskt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_21)

Quinoafyllda paprikor

Dessa fyllda paprikor passar fint till lite festligare tillfällen eller som en extra lyxig lunch. Kombinationen av quinoa, bönor och avokado mättar ordentligt och limen ger en härlig syrlighet.
Tillagningstid: 45 min  /  4 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

4 paprikor
2 dl vit quinoa
2 msk grönsaksfond
Kummin, chili, svartpeppar
1 klyfta vitlök
Bönor (förkokta svarta, vita eller kidney)
1,5 dl majs
1 dl salsasås
Avokado
Rödlök
Lime

Gör så här

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen, men tillsätt grönsaksfonden i vattnet.

När quinoan är färdigkokt, krydda med kummin, chili, svartpeppar och pressad vitlök.

Rör i salsasåsen tillsammans med majskornen och bönorna.

Dela paprikorna på längden och ta ut innandömet. Skopa i quinoablandningen i paprikahalvorna och grädda i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.

Servera paprikorna toppade med finhackad rödlök, skivad avokado och pressad lime.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bakad sötpotatis med avokado, lime och koriander
Bakad sötpotatis är en enkel men fantastisk god rätt som passar till både lunch och middag. I detta recept kombineras potatisens söttma med typisk mexikanska smaker som avokado, lime och koriander.
Burritobowl
Burritowolen är den perfekta måltiden när du är sugen på något riktigt gott men inte vill spendera mycket tid i köket. Om du har överblivet ris i kylen går det på ett par minuter att slänga ihop. Det bästa med en buritobowl är att du...
Chiligryta med linser och lime, serverad med frölimpa
Detta recept bjuder på en smakrik, mättande chiligryta baserad på bönor, linser, tomat och kryddor.
Kryddiga enchiladas
Kul mat för en kväll framför tv'n eller middag med kompisarna, du bestämmer! Välsmakande enchiladas med bland annat bönor, majs och lime. Avokado som tillbehör bryter av och ger en mildhet.
Antal: