Pumpkin Bread i gruppen Recept / Sötsaker hos Green Warrior (recept_2018-10-23-2)

Pumpkin Bread

Detta kryddiga Pumpkin Bread är ett amerikanskt fikabröd liknande mjuk pepparkaka, men med pumpa och härligt höstiga kryddor. Ett enkelt och gott alternativ till fikabordet!
Tillagningstid: 1 timme & 15 min  /  1 limpa  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

1 chiaägg (2 mskchiafrön + 5 msk vatten)
5 dl havremjöl
3 tsk bakpulver
1 msk Pumpkin Pie spice
0.5 tsk salt
2.5 dl pumpapuré (eller kokt, moasd pumpa)
1 dl kokossocker
0.5 dl mandelsmör
0.5 dl växtmjölk
Saften från en halv citron

Egen Pumpkin Pie spice:
1.5 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk muskot
0.5 tsk kryddpeppar
0.5 tsk kryddnejlika

Gör så här

Gör ditt chiaägg genom att röra ihop chiafrön och vatten i en liten skål. Ställ åt sidan ett par minuter så att det tjocknar.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Om ditt mandelsmör inte är rinnigt, värm det i mikron i ca 30 ekunder så det blir mjukt. Blanda det sedan med pumpapuré, växtmjölk och citronsaft.

Rör sedan i de blöta ingredienserna i de trorra, och tillsätt även chiaägget. Blanda noga tills du fått en fin, jämn smet.

Ta fram din limpform och klipp till ett bakplåtspapper så att det blir lika brett som långsidan på formen. Placera pappret i limpformen och fyll den sedan med din pumpkin bread-smet. Släta ut ovansidan så gott det går.

Grädda limpformen mitt i ugnen i 175 grader i 60 minuter. Låt ditt pumpkin bread svalna innan du skär det i skivor och serverar.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

No bake Äppelpaj
Bland blir även en vegan sugen på nått sött, och då är dadlar en utmärkt ingrediens, och paj ett trevlig tilltugg/efterrätt som man kan äta själv eller bjuda på. Denna äppelpaj är, förutom väldigt smarrig och snabblagad, no...
Dadelbollar
Ibland blir även en vegan sugen på nått sött, och då finns det massa alternativ att äta förstås. En av våran favorit-go-to-sötsak är klassiska dadelbollar. Enkelt, smarrigt och snabblagat. Och inte onyttigt.
Pumpkin Bread
Detta kryddiga Pumpkin Bread är ett amerikanskt fikabröd liknande mjuk pepparkaka, men med pumpa och härligt höstiga kryddor. Ett enkelt och gott alternativ till fikabordet!
Veganska syltkakor
En klassisk småkaka som alltid gör sig rätt på ditt kakfat, och i din mun. Enkelt att göra och extra kul med egengjord sylt.
Antal: