Dessa pepparkaksbollar är perfekt om du ligger efter med julbaket och snabbt behöver fixa något att ta med till glöggpartyt. På bara ett par minuter har du ett fat med delikata små bakverk som smälter i munnen!
Tillagningstid: 10 min / 12-15 st / Av: Sanna Karlin / 0/5
Ingredienser
20 dadlar 2 dl havregryn 0.75 tsk pepparkakskryddor Ca 5 pepparkakor (jag använde Annas pepparkakor med apelsinsmak)
Gör så här
Lägg pepparkakorna i en matberedare och pulsa ett par gånger så de blir till större smulor. Häll sedan över dessa i en djup tallrik.
Kärna ut dadlarna och lägg dem i matberedaren tillsammans med havregrynen och pepparkakskryddorna och mixa tills du får en slät och fin deg.
Forma degen till bollar och rulla dem sedan i pepparkakssmulorna. Sen är dessa läckra pepparkaksbollar redo att serveras!
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker ja...