Recept på Pepparkaksbollar Recept på Pepparkaksbollar från Green Warrior

Pepparkaksbollar

Dessa pepparkaksbollar är perfekt om du ligger efter med julbaket och snabbt behöver fixa något att ta med till glöggpartyt. På bara ett par minuter har du ett fat med delikata små bakverk som smälter i munnen!
Tillagningstid: 10 min  /  12-15 st  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

20 dadlar
2 dl havregryn
0.75 tsk pepparkakskryddor
Ca 5 pepparkakor (jag använde Annas pepparkakor med apelsinsmak)

Gör så här

Lägg pepparkakorna i en matberedare och pulsa ett par gånger så de blir till större smulor. Häll sedan över dessa i en djup tallrik.

Kärna ut dadlarna och lägg dem i matberedaren tillsammans med havregrynen och pepparkakskryddorna och mixa tills du får en slät och fin deg.

Forma degen till bollar och rulla dem sedan i pepparkakssmulorna. Sen är dessa läckra pepparkaksbollar redo att serveras!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Blomkålscurry med kikärtor
En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.
Broccoli- & sparrissoppa
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker ja...
Browniebars
Dessa chokladiga browniebars är härligt sega och otroligt goda! Passar fint till en kopp kaffe eller te eller att ha med som ett mellanmål on the go.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!