Pepparkaksbollar i gruppen Recept / Snabblagat hos Green Warrior (julkalender_lucka16)

Pepparkaksbollar

Dessa pepparkaksbollar är perfekt om du ligger efter med julbaket och snabbt behöver fixa något att ta med till glöggpartyt. På bara ett par minuter har du ett fat med delikata små bakverk som smälter i munnen!
Tillagningstid: 10 min  /  12-15 st  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

20 dadlar
2 dl havregryn
0.75 tsk pepparkakskryddor
Ca 5 pepparkakor (jag använde Annas pepparkakor med apelsinsmak)

Gör så här

Lägg pepparkakorna i en matberedare och pulsa ett par gånger så de blir till större smulor. Häll sedan över dessa i en djup tallrik.

Kärna ut dadlarna och lägg dem i matberedaren tillsammans med havregrynen och pepparkakskryddorna och mixa tills du får en slät och fin deg.

Forma degen till bollar och rulla dem sedan i pepparkakssmulorna. Sen är dessa läckra pepparkaksbollar redo att serveras!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Burritobowl
Burritowolen är den perfekta måltiden när du är sugen på något riktigt gott men inte vill spendera mycket tid i köket. Om du har överblivet ris i kylen går det på ett par minuter att slänga ihop. Det bästa med en buritobowl är att du...
Chailatte med vanilj
Hösten är här! Och då kan man behöva något värmande att mysa till det med. Denna chailatte med vanilj är perfekt om du vill ha något snabbt men som ändå sätter guldkant på vardagen.
Chiapudding med bär & frukt
Denna chiapudding är superenkel och passar perfekt som frukost, mellanmål eller efterrätt. Krämigheten från kokosmjölken bryts av med syrligheten från bären och frukten och chiafröna är fullproppade med nyttigt omega 3.
Chili- & paprikarostade kikärtor med quinoa och avokadosallad
Denna härliga rätt blir en snabb och mättande lunch eller middag! På bara 30 minuter har du en måltid som är både kryddig, krämig och proteinrik.
Antal: