Pekanbites i gruppen Recept / Snabblagat hos Green Warrior (recept_2018_09_18_38)

Pekanbites

Dessa små pekanbites är perfekt för att lindra sötsuget eller som tillbehör till en kopp kaffe eller te.
Tillagningstid: 20 min  /  16 st  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

125 g mörk choklad
32 pekannötter
1 dl riven kokos
1 dl mandelspån

Gör så här

Bryt chokladen i bitar och smält den. Jag brukar koka upp en gryta med vatten, ta den från plattan, placera en djup tallrik ovanpå vattengrytan och sedan placera chokladen i tallriken. Värmen från vattnet värmer upp tallriken som i sin tur smälter chokladen.

Bryt eller grovhacka 16 av pekanötterna i mindre bitar. Häll dem sedan i den smälta chokladen tillsammans med kokos och mandelspån. Rör runt så att allt blandas ordentligt med chokladen.

Klicka ut den chokladiga nötsmeten i små pappersformar och dekorera med en pekannöt och lite riven kokos. Låt stå i kylskåp tills chokladen stelnat helt och servera sedan.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Burritobowl
Burritowolen är den perfekta måltiden när du är sugen på något riktigt gott men inte vill spendera mycket tid i köket. Om du har överblivet ris i kylen går det på ett par minuter att slänga ihop. Det bästa med en buritobowl är att du...
Chialatte med vanilj
Hösten är här! Och då kan man behöva något värmande att mysa till det med. Denna chailatte med vanilj är perfekt om du vill ha något snabbt men som ändå sätter guldkant på vardagen.
Chiapudding med bär & frukt
Denna chiapudding är superenkel och passar perfekt som frukost, mellanmål eller efterrätt. Krämigheten från kokosmjölken bryts av med syrligheten från bären och frukten och chiafröna är fullproppade med nyttigt omega 3.
Chili- & paprikarostade kikärtor med quinoa och avokadosallad
Denna härliga rätt blir en snabb och mättande lunch eller middag! På bara 30 minuter har du en måltid som är både kryddig, krämig och proteinrik.
Antal: