Recept på Pekanbites Recept på Pekanbites från Green Warrior

Pekanbites

Dessa små pekanbites är perfekt för att lindra sötsuget eller som tillbehör till en kopp kaffe eller te.
Tillagningstid: 20 min  /  16 st  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

125 g mörk choklad
32 pekannötter
1 dl riven kokos
1 dl mandelspån

Gör så här

Bryt chokladen i bitar och smält den. Jag brukar koka upp en gryta med vatten, ta den från plattan, placera en djup tallrik ovanpå vattengrytan och sedan placera chokladen i tallriken. Värmen från vattnet värmer upp tallriken som i sin tur smälter chokladen.

Bryt eller grovhacka 16 av pekanötterna i mindre bitar. Häll dem sedan i den smälta chokladen tillsammans med kokos och mandelspån. Rör runt så att allt blandas ordentligt med chokladen.

Klicka ut den chokladiga nötsmeten i små pappersformar och dekorera med en pekannöt och lite riven kokos. Låt stå i kylskåp tills chokladen stelnat helt och servera sedan.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Burritobowl
Burritowolen är den perfekta måltiden när du är sugen på något riktigt gott men inte vill spendera mycket tid i köket. Om du har överblivet ris i kylen går det på ett par minuter att slänga ihop. Det bästa med en buritobowl är att du...
Carrot Cake Bites
Morotskaka är en favorit hos många, och här får du samma smakprofil men som är klar på några minuter! Perfekt om du har ont om tid eller får oväntat besök, eller om du helt enkelt vill förbereda något gott till en kopp kaffe eller te.
Chailatte med vanilj
Hösten är här! Och då kan man behöva något värmande att mysa till det med. Denna chailatte med vanilj är perfekt om du vill ha något snabbt men som ändå sätter guldkant på vardagen.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!