Recept på Pekanbites Recept på Pekanbites från Green Warrior

Pekanbites

Dessa små pekanbites är perfekt för att lindra sötsuget eller som tillbehör till en kopp kaffe eller te.
Tillagningstid: 20 min  /  16 st  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

125 g mörk choklad
32 pekannötter
1 dl riven kokos
1 dl mandelspån

Gör så här

Bryt chokladen i bitar och smält den. Jag brukar koka upp en gryta med vatten, ta den från plattan, placera en djup tallrik ovanpå vattengrytan och sedan placera chokladen i tallriken. Värmen från vattnet värmer upp tallriken som i sin tur smälter chokladen.

Bryt eller grovhacka 16 av pekanötterna i mindre bitar. Häll dem sedan i den smälta chokladen tillsammans med kokos och mandelspån. Rör runt så att allt blandas ordentligt med chokladen.

Klicka ut den chokladiga nötsmeten i små pappersformar och dekorera med en pekannöt och lite riven kokos. Låt stå i kylskåp tills chokladen stelnat helt och servera sedan.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Blomkålscurry med kikärtor
En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.
Broccoli- & sparrissoppa
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker ja...
Browniebars
Dessa chokladiga browniebars är härligt sega och otroligt goda! Passar fint till en kopp kaffe eller te eller att ha med som ett mellanmål on the go.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!