Pasta med röd pesto i gruppen Recept / Pasta hos Green Warrior (recept_2018_09_19_14)

Pasta med röd pesto

Denna röda pesto på grillad paprika och soltorkade tomater är en snabblagad smakupplevelse som passar perfekt till middag när du vill ha något enkelt, men gott. Klar på endast 15 minuter!
Tillagningstid: 15 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

Pesto:
2 grillade röda paprikor
5 soltorkade tomater
1 dl mandelmjöl
1 klyfta vitlök
0.5 tsk sambal oelek
0.5 dl näringsjäst
Några msk vatten
Salt, peppar

Spagetti, jag använder majsspagetti

Pinjenötter
Färska basilikablad

Gör så här

Lägg de soltorkade tomaterna i lite kokande vatten i en minut eller två så att de mjuknar något.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Lägg alla ingredienser till peston, förutom vattnet, i en mixer eller matberedare. Mixa tills du har du har en slät och fin pesto. Tillsätt några matskedar av blötläggningsvattnet från de soltorkade tomaterna om det behövs för att få rätt konsistens.

Blanda peston med den nykokta pastan och servera toppad med pinjenötter och färsk basilika.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Butternut 'Mac and cheese'
Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niom...
Krämig vitlökspasta med ugnsrostade tomater
Denna krämiga pastarätt är perfekt när du vill ha något enkelt men med lite extra njutning. Med ett krispigt vitlkösbröd till blir det extra gott!
One Pot Pasta med oliver, tomat och basilika
Ibland vill man bara ha något snabbt och enkelt, men som ändå smakar riktigt gott. Och vad kan vara enklare än att slänga ner alla ingredienser i en och samma gryta och 15 minuter senare ha en färdig pastarätt? Och vem gillar inte pasta? Här kommer ett "One ...
Antal: