Recept på Pasta Alfredo Recept på Pasta Alfredo från Green Warrior

Pasta Alfredo

Pasta Alfredo är en härligt krämig pastasås med smak av vitlök och persilja. Passar perfekt tillsammans med vitlöksbröd för extra lyx!
Tillagningstid: 40 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Ett halv huvud blomkål
1 dl cashewnötter
3 klyftor vitlök
1 gullök
250g skogschampinjoner
Ca 4-5 dl sojamjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
4 msk näringsjäst
Salt, svartpeppar, vitpeppar, lökpulver och vitlökspulver
4 msk persilja (färsk eller fryst)

Pasta (Jag använde majspenne)

Gör så här

Bryt blomkålen i mindre bitar och koka i ca 15 minuter tills den blivit mjuk. Häll av vattnet och för sedan över den kokta blomkålen till en mixer tillsammans med cashewnötterna, en av vitlösklyftorna, kryddorna, näringsjästen och sojamjölken. Blanda till en härligt krämig sås. Om du inte har en väldigt kraftfull mixer kan det vara bra att blötlägga cashewnötterna en stund innan.

Stek hackad lök och två pressade vitlöksklyftor i lite vatten några minuter. Tillsätt skivade skogschampinjoner och stek tills allt fått fin färg. Fyll på med en skvätt vatten då och då efter behov. Krydda med salt och svartpeppar.

När champinjonerna är genomstekta, tillsätt såsen från mixern i stekpannan och låt såsen koka upp under omrörning. Tillsätt hackad persilja och låt Alfredosåsen puttra några minuter. Rör om då och då.

Servera Alfredon tillsammans med nykokt pasta, jag använde majspenne.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!