Pannkakssemla i gruppen Recept / Sötsaker hos Green Warrior (recept_2019-02-24)

Pannkakssemla

Vad kan vara bättre än en semla? Jo, ett helt torn av semlor! Fira fettisdagen med denna smarriga pannkakssemla, med ljuvliga lager av fluffiga pannkakor, söt mandelmassa och silkeslen grädde.
Tillagningstid: 35 min  /  4 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

Pannkakor:
3 dl havremjöl
3 dl sojamjölk
0.5 dl kokosmjölk
1.5 tsk bakpulver
2 msk kokossocker
1 tsk kardemumma
Lite vaniljpulver

Fyllning:
Mandelmassa
Vispad grädde

Topping:
Florsocker

Gör så här

Blanda alla ingredienser till pannkakssmeten i en bunke och rör om tills du får en jämn och fin smet utan klumpar. Låt smeten stå och svälla några minuter, den ska vara rätt tjock.Värm en non-stickpanna till medelvärme. När stekpannan är ordentligt varm, grädda små pannkakor med ca en halv dl smet i varje. Man brukar få plats att steka tre eller fyra pannkakor samtidigt i en normalstor stekpanna.

Låt pannkakorna steka i ett par minuter. Bubblor kommer formas på ytan och när pannkakssmeten börjar se torr ut på ovansidan pannkakan är det dags att vända den. Stek ytterligare en minut efter vändningen och placera sedan pannkakorna på ett galler för att svalna. Upprepa tills du fått slut på smet.

Vispa grädden fluffig. Beroende på vilken vegansk grädde du väljer kommer den bli olika hård. Om den känns för lös kan du testa att tillsätta några droppar citron i grädden, det brukar hjälpa. Vi anvande Plantis havrevispgrädde, som är mycket tjockare från start än tex Alpros vispgrädde, och den fungerar fint att ha till semlor utan att tillsätta något.

Mosa mandelmassan med en gaffel så den blir mjuk och bredbar. Jag tillsatte några droppar varmt vatten för att få den lagom mjuk. Bred mandelmassan ovanpå pannkakorna, utom på de som ska ligga överst. Spritsa sedan på den vispade grädden ovanpå mandlmassan, och lägg ett nytt lager med pannkaka ovanpå. Upprepa tills du har fyra torn med pannkakssemlor.

Pudra lite florsocker på toppen av pannkakassemlorna och servera.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bananbollar
Sugen på nått lättlagat till frukost, mellanmål eller tv-snack? Då kan dessa bananbollar vara nått för dig!
Banankaka med avokado
Blev sugen på en sockerkaka och insåg att det var ett tag sedan jag åt en, innan jag blev vegan. Utmaningen var att baka en utan socker eller margarin. Lösningen blev en kaka med banan, avokado och lönnsirap.
Chiapudding med bär & frukt
Denna chiapudding är superenkel och passar perfekt som frukost, mellanmål eller efterrätt. Krämigheten från kokosmjölken bryts av med syrligheten från bären och frukten och chiafröna är fullproppade med nyttigt omega 3.
Chokladtryfflar med hasselnötskross
Dessa chokladtryfflar är himmelskt goda, och så enkla att göra! Ge bort dem till någon du tycker om, eller behåll dem för dig själv - valet är ditt!
Antal: