Recept på Nicecream med chokladsås Recept på Nicecream med chokladsås från Green Warrior

Nicecream med chokladsås

Nicecream är en glass gjord på frysta bananer. Perfekt krämighet för den ultimata glasskänslan - plus att det dessutom är nyttigt! Toppa med denna superenkla chokladsås, dina favoritbär och nötter.
Tillagningstid: 10 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

5-6 frysta bananer (mogna, gula med lite bruna prickar) Hackade hasselnötter, bär (gärna jordgubbar eller hallon)
1 msk lönnsirap
0.5 msk kakao
En nypa vaniljpulver

Gör så här

Skala bananerna och skär dem i bitar innan du fryser dem. De bör frysas minst 8 timmar innan du använder dem. Lägg bananerna i en matberedare i ca 5-10 minuter.

Under tiden, blanda lönnsirap, vatten och kakao i en liten skål till en jämn sås.

Pulsa bananerna i matberedaren tills bitarna sönderdelats och sätt sedan på mixern tills dess att du får en jämn, krämig smet med glasskonsistens.

Lägg glassen i skålar och toppa med hackade hasselnötter, jordgubbar eller hallon (eller andra frukter/bär/ nötter/frön) och ringla över chokladsåsen. Ät direkt.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!