Recept på Linssoppa med vitlök & oregano Recept på Linssoppa med vitlök & oregano från Green Warrior

Linssoppa med vitlök & oregano

Denna linssoppa är både mättande och har ett någorlunda högt innehåll av protein. Den byggs på en klassisk grund med lök, vitlök, tomater och oregano.
Tillagningstid: 30 min  /  3 portioner  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

2 röda lökar
3 skivor vitlök
Ca. 500 g linser
500 g passerade tomater
1 burk kokosmjölk
Svartpeppar
Gurkmeja
Oregano

Gör så här

Skala och hacka löken i små bitar. Finhacka vitlöken.

Stek lök och vitlök i lite vatten tills de fått fin färg.

Häll de passerade tomaterna och en burk kokosmjölk. Höj temperaturen på spisen.

Ha i linserna. Låt koka under lätt omrörning.

Krydda soppan med svartpeppar, gurkmeja och oregano, smaka av senare och komplettera vid behov.

Ät gärna soppan med lite bladgrönsaker i, t.ex. babyspenat.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!