Linssoppa med vitlök & oregano i gruppen Recept / Snabblagat hos Green Warrior (2018_09_18_07)

Linssoppa med vitlök & oregano

Denna linssoppa är både mättande och har ett någorlunda högt innehåll av protein. Den byggs på en klassisk grund med lök, vitlök, tomater och oregano.
Tillagningstid: 30 min  /  3 portioner  /  Av: Daniel Askås

Ingredienser

2 röda lökar
3 skivor vitlök
Ca. 500 g linser
500 g passerade tomater
1 burk kokosmjölk
Svartpeppar
Gurkmeja
Oregano

Gör så här

Skala och hacka löken i små bitar. Finhacka vitlöken.

Stek lök och vitlök i lite vatten tills de fått fin färg.

Häll de passerade tomaterna och en burk kokosmjölk. Höj temperaturen på spisen.

Ha i linserna. Låt koka under lätt omrörning.

Krydda soppan med svartpeppar, gurkmeja och oregano, smaka av senare och komplettera vid behov.

Ät gärna soppan med lite bladgrönsaker i, t.ex. babyspenat.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Burritobowl
Burritowolen är den perfekta måltiden när du är sugen på något riktigt gott men inte vill spendera mycket tid i köket. Om du har överblivet ris i kylen går det på ett par minuter att slänga ihop. Det bästa med en buritobowl är att du...
Chialatte med vanilj
Hösten är här! Och då kan man behöva något värmande att mysa till det med. Denna chailatte med vanilj är perfekt om du vill ha något snabbt men som ändå sätter guldkant på vardagen.
Chiapudding med bär & frukt
Denna chiapudding är superenkel och passar perfekt som frukost, mellanmål eller efterrätt. Krämigheten från kokosmjölken bryts av med syrligheten från bären och frukten och chiafröna är fullproppade med nyttigt omega 3.
Chili- & paprikarostade kikärtor med quinoa och avokadosallad
Denna härliga rätt blir en snabb och mättande lunch eller middag! På bara 30 minuter har du en måltid som är både kryddig, krämig och proteinrik.
Antal: