Lasagne med spenat & vegansk ricottacréme i gruppen Recept / Comfort food hos Green Warrior (recept_2019_03_24)

Lasagne med spenat & vegansk ricottacréme

Denna vegansk lasagne är allt man vill ha i en lasagne, den är krämig, med en smakrik tomatsås och har perfekta lager! Ricottacrémen är gjord av silkestofu blandat med mandlar och gör denna lasagne saftig och silkeslen på tungan.
Tillagningstid: 1 timme & 10 min  /  5-6 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

Sås:
3 burkar hela tomater (á 400g)
2 gula lökar
4 klyftor vitlök
3 msk tomatpuré
2 msk färsk persilja
1 näve färsk basilika
1 msk oregano, 1 msk vitlökspulver, 1msk lökpulver, 0.5 msk timjan, 2 tsk sambal oelek, salt, peppar
0.5 tsk olja

Ricottacréme:
400 g silkestofu
2 dl mandelmjöl
3 msk näringsjäst
2 msk citronjuice
Salt, peppar

Lasagneplattor (jag använder glutenfria av majs & ris)
300 g spenat

Gör så här

Finhacka löken och pressa vitlöken. Stek dem i oljan tills det börjar dofta ljuvligt och löken börjar bli genomskinlig. Tillsätt tomaterna och kryddorna, men vänta med de färska örterna till slutet. Täck över pannan och låt såsen puttra i ca 15 minuter. Rör om då och då.

Under tiden såsen kokar, pressa sönder tomaterna så de blir en del av såsen. Tillsätt tillsist örterna och rör om.

Medan såsen kokar kan du göra ricottacrémen. Lägg alla ingredienser i en liten matberedare eller mixer och mixa tills du får en jämn, slät sås.

Hetta upp en stekpanna och stek spenaten i en skvätt vatten tills vätskan i bladen försvunnit och spenaten grymt markant i storlek. Krydda med lite salt och peppar.

Ta fram en ugnssäker form och börja sätta ihop din lasagne. Börja med ett lager av tomatsåsen, följt av ett lager ricottacréme, ett lager spenat och sist lasagneplattorna. Upprepa tills du får slut på fyllning. Det översta lagret ska vara tomatsås.

Tillaga lasagnen mitt i ugnen i ca 25-30 min i 225 grader. Sedan lär din lasagne klar att servera.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Butternut 'Mac and cheese'
Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niom...
Chiligryta med linser och lime, serverad med frölimpa
Detta recept bjuder på en smakrik, mättande chiligryta baserad på bönor, linser, tomat och kryddor.
Chokladtryfflar med hasselnötskross
Dessa chokladtryfflar är himmelskt goda, och så enkla att göra! Ge bort dem till någon du tycker om, eller behåll dem för dig själv - valet är ditt!
Antal: