Recept på Krämig vitlökspasta med ugnsrostade tomater Recept på Krämig vitlökspasta med ugnsrostade tomater från Green Warrior

Krämig vitlökspasta med ugnsrostade tomater

Denna krämiga pastarätt är perfekt när du vill ha något enkelt men med lite extra njutning. Med ett krispigt vitlkösbröd till blir det extra gott!
Tillagningstid: 35 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Pasta:
1 dl cashewnötter
4 msk näringsjäst
1 klyfta vitlök
En halv gul lök
2 tsk lökpulver
1.5 tsk vitlökspulver
Svartpeppar, en nypa vitlökssalt
1 tsk potatismjöl
4 dl växtmjölk, jag använde mandelmjölk

Pasta, tex majspasta

Tomater:
2 nävar minitomater
Några droppar olja
Salt, svartpeppar, timjan

Gör så här

Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Droppa några droppar olja på och skaka runt så att den fördelas jämnt över tomaterna. Krydda med salt, peppar och timjan och stek dem i ugnen tills de fått fin färg.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Hacka löken och vitlöken. Lägg dem i en mixer tillsammans med de övriga pastasåsingredienserna och mixa tills du får en slät blandning.

Häll såsen i en kastrull och koka upp den under omrörning så att den börjar tjockna. Låt den småbubbla några minuter till pastan kokat klart.

Häll av pastan och blanda den sedan med pastasåsen. Servera sedan i två djupa tallrikar och toppa med de ugnsrostade tomaterna. Servera gärna tillsammanr med en grönsallad och vitlöksbröd.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!