Kokosrisalamalta med drottningsylt i gruppen Recept / Jul hos Green Warrior (recept_2018_09_18_46)

Kokosrisalamalta med drottningsylt

Denna risalamalta är gjord med kokosmjölk vilket ger den en härligt krämig och rund smak. Drottningsylten ger en syrlig touch till denna klassiska juldessert.
Tillagningstid: 50 min  /  6 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

2 dl grötris
4 dl vatten
400 ml kokosmjölk
3-4 dl sojamjölk
2 msk socker
1/4 tsk vaniljpulver
1.5 dl hallon
1 dl blåbär

Gör så här

Koka upp grötriset i vattnet på låg värme i ca 10 minuter, tills riset absorberat det mesta av vattnet.

Öppna kokosmjölken och skopa ur den fasta massan i toppen av burken. Lägg i en skål och ställ in i kylskåpet. Häll resten av kokosmjölken i en skål och tillsätt sojamjölk. Tillsammans ska de bli 7 dl vätska.

När grötriset kokat i ca 10 minuter, tillsätt blandningen av kokosmjölk och sojamjölk i riset och rör om. Låt gröten koka upp och sedan småkoka på lägsta värmen i ca 30 minuter. Rör om då och då så gröten inte fastnar i bottnen.

När nästan all vätska absorberats i grötriset, tillsätt sockret och vaniljpulvret och rör om ordentligt. Låt gröten koka ytterligare någon minut och ta den sedan från värmen.

När gröten svalnat helt, rör ner den fasta delen av kokosmjölken som du ställde undan i kylen. Rör om ordentligt och förvara risalamaltan i kylen tills servering.

Tina blåbären och hallonen och rör ut till en syltig massa. Klicka lite drottningsylt på varje portion av kokosrisalamaltan vid servering.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

3 sorters vegansk sill
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resulta...
Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Glögg med smak av granatäpple och vanilj
När första advent börjar närma sig är det dags att plocka fram glöggmuggarna! Denna värmande glögg är utöver de traditionella glöggkryddorna smaksatt med granatäpple och vanilj, och passar perfekt om du vill imponera med hemmagjord gl...
Hemmagjord senap
Egen senap är förvånansvärt enkelt att göra och ett roligt inslag på julbordet! I detta recept håller vi oss till en klassisk smaksättning, men varför inte prova apelsinsenap eller kanske konjakssenap?
Antal: