Denna risalamalta är gjord med kokosmjölk vilket ger den en härligt krämig och rund smak. Drottningsylten ger en syrlig touch till denna klassiska juldessert.
Koka upp grötriset i vattnet på låg värme i ca 10 minuter, tills riset absorberat det mesta av vattnet.
Öppna kokosmjölken och skopa ur den fasta massan i toppen av burken. Lägg i en skål och ställ in i kylskåpet. Häll resten av kokosmjölken i en skål och tillsätt sojamjölk. Tillsammans ska de bli 7 dl vätska.
När grötriset kokat i ca 10 minuter, tillsätt blandningen av kokosmjölk och sojamjölk i riset och rör om. Låt gröten koka upp och sedan småkoka på lägsta värmen i ca 30 minuter. Rör om då och då så gröten inte fastnar i bottnen.
När nästan all vätska absorberats i grötriset, tillsätt sockret och vaniljpulvret och rör om ordentligt. Låt gröten koka ytterligare någon minut och ta den sedan från värmen.
När gröten svalnat helt, rör ner den fasta delen av kokosmjölken som du ställde undan i kylen. Rör om ordentligt och förvara risalamaltan i kylen tills servering.
Tina blåbären och hallonen och rör ut till en syltig massa. Klicka lite drottningsylt på varje portion av kokosrisalamaltan vid servering.
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resulta...
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Denna brysselkålsgratäng kan du antingen äta precis som den är eller ha den som ett tillbehör på julbordet och äta den tillsammans med alla dina andra julfavoriter. Oavsett vad du väljer är denna gratäng ett perfekt sätt att använda bryss...
Här har vi på Green Warrior samlat alla våra bästa recept för ett veganskt julbord! Bland recepten hittar du klassiska julfavoriter i vegansk tappning (som julskinka och Janssons Frestelse) och några andra gröna, juliga rätter och tillbehör (som smö...
Antal:
Har du testat detta recept? Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!
Vivianne Karlin
Godaste risalamalta jag ätit. Nygjord hallonsylt till