Kokos- och limegryta i gruppen Recept / Asiatiskt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_18)

Kokos- och limegryta

Denna härliga, färgsprakande gryta är fylld av krispiga grönsaker med en hint av syrlighet från limen. En snabb och fräsch middag med asiatiska influenser.
Tillagningstid: 25 min  /  4 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

1 burk (400 ml) kokosmjölk
4 dl vatten
1 stor/2 mindre röd paprika
1 stor/2 mindre rödlök
En stor näve färska champinjoner
En burk minimajs
En burk vattenkastanjer
En bit färsk chili
En halv lime
Svartpeppar
Koriander
2 paket risnudlar

Gör så här

Skär paprikan, rödlöken och champinjonerna i strimlor och finhacka chilin. Stek grönsakerna i en gryta i lite vatten i ett par minuter. Tillsätt minimajsen och vattenkastanjerna och häll i kokosmjölken och vattnet. Krydda med svartpeppar.

Rör om och låt koka upp. När grytan bubblar, pressa i en halv lime och rör om.

Låt grytan puttra på låg värme medan du kokar risnudlarna.

Servera kokosgrytan tillsammans med risnudlarna och toppa med färsk koriander.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Kokos- och limegryta
Denna härliga, färgsprakande gryta är fylld av krispiga grönsaker med en hint av syrlighet från limen. En snabb och fräsch middag med asiatiska influenser.
Nudelbowl med miso, svamp och chili
Ramen och nudelbowls av alla dess slag har ökat i popularitet. Denna rätt med influenser från Asien går snabbt att fixa i ordning, men snålar inte på smaken.
Risnudlar med edamame och jordnötsdressing
Detta är en snabb och fräsch rätt som passar perfekt till lunch. Den syrliga jordnötsdressingen ger en härlig smak till de annars ganska så anonyma risnudlarna. Du kan även toppa rätten med lite avokado och färsk chili.
Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing
Denna färgsprakande wok med stekt blomkålsris och smakrik dressing är en härlig vardagsmiddag om du är sugen på en riktig grönsaksboost!
Antal: