Kikärtstofu med sweetchiliwok & blomkålsris i gruppen Recept / Asiatiskt hos Green Warrior (recept_2019_01_20)

Kikärtstofu med sweetchiliwok & blomkålsris

Detta recept visar dig hur du lagar både kikärtstofu och sweetchilisås från grunden! Denna härliga wok är fullproppad med grönsaker, bland annat tack vare blomkålsriset, och en god middag när du vill lägga lite extra tid på maten.
Tillagningstid: 1 TIMME & 40 MIN  /  2 portioner + extra tofu  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

Tofu:
37.5 g kikärtsmjöl
1.75 dl vatten
En nypa salt
En nypa vitpeppar
En nypa svartpeppar
0.5 msk lökpulver

Panering:
1/4 dl sesamfrön
En nypa salt
En nypa svartpeppar
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk vitlökspulver
0.5 tsk lökpulver

Sweetchilisås:
8 dadlar
2 tsk vinäger
4 dl vatten
2 cm chili
1/2 tsk ingefära
2 klyfta vitlök
En nypa svartpeppar
0.5 tsk paprikapulver
1/2 tsk potatismjöl
En nypa chiliflakes efter mixning

Wok:
Vattenkastanjer
Minimajs
Röd paprika
Lök
Salladslök

Blomkålsris:
1 litet huvud blomkål

Gör så här

Blanda alla ingredienser till kikärtstofun i en skål och alla ingredienser till paneringen i en annan. Sprid ut hälften av paneringen i en ugnsäker form på ca 25x25 cm. Häll sedan över tofusmeten och toppa med resten av paneringen ovanpå tofun.

Låt tofun stelna i rumstemperatur i en timme och baka den sen i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Låt sedan kikärtstofun svalna medan du fortsätter med resten.

Kärna ut dadlarna och lägg dem i en mixer tillsammans med övriga ingredienser till sweetchilisåsen, förutom chiliflakes. Mixa tills du får en slät sås och rör sedan ner en nypa chiliflakes. Ställ såsen åt sidan.

Riv blomkålen till ris med ett rivjärn eller i en matberedare med rivfunktion. Lägg sedan den rivna blomkålen i en ren kökshandduk och krama ut så mycket vätska som möjligt ur blomkålsriset. Om du vill kan du steka blomkålsriset ett par minuter i en medelvarm stekpanna, eller så lägger du upp det på två tallrikar precis som det är.

Skär grönsakerna till woken och stek alla utom salladslöken på medelhög värme i en skvätt vatten. De ska bli genomvarma men fortfarande var krispiga. Häll sedan över sweetchilisåsen och låt den värmas under omrörning tills såsen tjocknat något och småbubblat ett par minuter.

Tärna tofun i lagom stora bitar och tillsätt dem i stekpannan med grönsakerna och såsen. Rör runt så att tofun täcks av såsen. Servera sedan tillsammans med blomkålsriset och toppa med salladslöken.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Kikärtstofu med sweetchiliwok & blomkålsris
Detta recept visar dig hur du lagar både kikärtstofu och sweetchilisås från grunden! Denna härliga wok är fullproppad med grönsaker, bland annat tack vare blomkålsriset, och en god middag när du vill lägga lite extra tid på maten.
Kokos- och limegryta
Denna härliga, färgsprakande gryta är fylld av krispiga grönsaker med en hint av syrlighet från limen. En snabb och fräsch middag med asiatiska influenser.
Nudelbowl med miso, svamp och chili
Ramen och nudelbowls av alla dess slag har ökat i popularitet. Denna rätt med influenser från Asien går snabbt att fixa i ordning, men snålar inte på smaken.
Risnudlar med edamame och jordnötsdressing
Detta är en snabb och fräsch rätt som passar perfekt till lunch. Den syrliga jordnötsdressingen ger en härlig smak till de annars ganska så anonyma risnudlarna. Du kan även toppa rätten med lite avokado och färsk chili.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!