Kikärtsburgare med ärtpesto i gruppen Recept / Comfort food hos Green Warrior (recept_2018_09_18_36)

Kikärtsburgare med ärtpesto

Sugen på en smarrig vegansk burgare? Då ska du prova denna kikärtsburgare med en ljuvlig ärtpesto som smakhöjare. Servera med potatis och sallad och du har en mättande lunch eller middag.
Tillagningstid: 45 min  /  2 portioner  /  Av: Daniel Askås

Ingredienser

Ärtpesto:
3 dl ärtor
1 avokado
1 msk citronsaft
1 dl cashewnötter
Salt och svartpeppar

Burgare:
1 paket kokta kikärtor
2 små tomater
Purjolök
1 normalstor morot
5 tsk potatisstärkelse
1 msk limesaft
Oregano, basilika, svartpeppar, salt

Gör så här

Lägg 1 dl cashewnötter i vatten för att mjukna upp lite.

Koka upp vatten i kastrull för 3 dl ärtor. Låt ärtorna koka färdigt och häll sedan av vattenspadet och ställ ärtorna på svalning.

Kärna ur en mogen avokado och ta ur fruktköttet.

Ta fram matberedaren och lägg i dom svala ärtorna, avokado, cashewnötterna, citronsaft och krydda sedan med önskad mängd svartpeppar och salt.

Kör matberedaren ca. 1,5 minuter och se till att det blir lite fluffigt och bra mixat. Smaka av.

Nu är ärtpeston klar, ställ den i kylskåp i väntan på att användas.

Dags att göra burgarna - sätt igång ugnen på 225 grader och ta fram ett paket kikärtor (ca. 400 g), 2 plommontomater, purjolök (ca. 4 cm av skaftet) och 1 sköljd morot och placera alla dessa ingredienser i matberedaren.
Krydda över med svartpeppar (några varv), lite salt, några skak oregano och basilika. Avsluta med att hälla över 1 msk lime-/citronsaft. Häll ca. 5 tsk potatisstärkelse över, denna ska binda ihop burgarmixen.

Kör matberedaren i minst 1 minut och kolla sedan konsistensen, den ska vara lagom fast så det går att forma burgare av dom.

Känns den lite för lös, häll över lite mer stärkelse och mixa lite mer.

Forma burgarna med händerna och placera dom sedan på plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen i ca. 30 minuter.

Placera dom färdiga burgarna i ditt favoritburgarbröd, lägg på en ganska stor mängd ärtpesto.

Ät dom med sallad, lök och ugnsstekt potatis.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Butternut 'Mac and cheese'
Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niom...
Chiligryta med linser och lime, serverad med frölimpa
Detta recept bjuder på en smakrik, mättande chiligryta baserad på bönor, linser, tomat och kryddor.
Cholkadtryfflar med hasselnötskross
Dessa chokladtryfflar är himmelskt goda, och så enkla att göra! Ge bort dem till någon du tycker om, eller behåll dem för dig själv - valet är ditt!
Antal: