Recept på Kikärtsburgare med ärtpesto Recept på Kikärtsburgare med ärtpesto från Green Warrior

Kikärtsburgare med ärtpesto

Sugen på en smarrig vegansk burgare? Då ska du prova denna kikärtsburgare med en ljuvlig ärtpesto som smakhöjare. Servera med potatis och sallad och du har en mättande lunch eller middag.
Tillagningstid: 45 min  /  2 portioner  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

Ärtpesto:
3 dl ärtor
1 avokado
1 msk citronsaft
1 dl cashewnötter
Salt och svartpeppar

Burgare:
1 paket kokta kikärtor
2 små tomater
Purjolök
1 normalstor morot
5 tsk potatisstärkelse
1 msk limesaft
Oregano, basilika, svartpeppar, salt

Gör så här

Lägg 1 dl cashewnötter i vatten för att mjukna upp lite.

Koka upp vatten i kastrull för 3 dl ärtor. Låt ärtorna koka färdigt och häll sedan av vattenspadet och ställ ärtorna på svalning.

Kärna ur en mogen avokado och ta ur fruktköttet.

Ta fram matberedaren och lägg i dom svala ärtorna, avokado, cashewnötterna, citronsaft och krydda sedan med önskad mängd svartpeppar och salt.

Kör matberedaren ca. 1,5 minuter och se till att det blir lite fluffigt och bra mixat. Smaka av.

Nu är ärtpeston klar, ställ den i kylskåp i väntan på att användas.

Dags att göra burgarna - sätt igång ugnen på 225 grader och ta fram ett paket kikärtor (ca. 400 g), 2 plommontomater, purjolök (ca. 4 cm av skaftet) och 1 sköljd morot och placera alla dessa ingredienser i matberedaren.
Krydda över med svartpeppar (några varv), lite salt, några skak oregano och basilika. Avsluta med att hälla över 1 msk lime-/citronsaft. Häll ca. 5 tsk potatisstärkelse över, denna ska binda ihop burgarmixen.

Kör matberedaren i minst 1 minut och kolla sedan konsistensen, den ska vara lagom fast så det går att forma burgare av dom.

Känns den lite för lös, häll över lite mer stärkelse och mixa lite mer.

Forma burgarna med händerna och placera dom sedan på plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen i ca. 30 minuter.

Placera dom färdiga burgarna i ditt favoritburgarbröd, lägg på en ganska stor mängd ärtpesto.

Ät dom med sallad, lök och ugnsstekt potatis.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Butternut 'Mac and cheese'
Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niom...
Cauliflower wings & vegansk ranchdressing
Cauliflower wings passar perfekt till aptitretare, förrätt eller party plate. Med en krispig, kryddig utsida och en mjuk, seg insida har de en härlig konsistens likt originalet ‘Buffalo wings’. Server dem tillsammans med vår krämiga ranchdressing och du få...
Chili Nacho Bowl
Denna Chili Nacho Bowl är en av mina personliga favoriter! En oemotståndlig kombination av krispig potatis, kryddig chili och krämig gucamole som lätt konkurrerar ut vanliga fredagstacos!
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!