Recept på Havregrynsgröt Deluxe Recept på Havregrynsgröt Deluxe från Green Warrior

Havregrynsgröt Deluxe

Havregrynsgröt kan varieras på så många olika sätt! Att tillsätta en skvätt kokosmjölk i slutet av koktiden ger en väldig krämig och rund smak som tar din gröt till nya höjder. Kombinationen av kanel, jordnötssmör och lönnsirap är fullkomligt oemotståndlig och något som passar till frukost alla dagar i veckan!
Tillagningstid: 15 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

4 dl havregryn
8 dl vatten
3 msk kokosmjölk

Toppings:
kanel, hallon, jordnötssmör, mandelspån, lönnsirap

Gör så här

Tillsätt havregryn och vatten i en gryta och låt koka upp under omrörning. När gröten börjar puttra, sänk värmen till låg och låt småkoka tills du nått önskad konsistens på gröten.

Stäng av värmen på plattan och tillsätt kokosmjölken i gröten. Rör om tills den blandats med resten av innehållet i grytan och ta sedan bort från plattan.

Servera havregrynsgröten i två skålar och toppa med kanel, hallon, jordnötssmör och mandelspån. Ringla slutligen lite lönnsirap över toppen och servera.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Blomkålscurry med kikärtor
En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.
Broccoli- & sparrissoppa
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker ja...
Browniebars
Dessa chokladiga browniebars är härligt sega och otroligt goda! Passar fint till en kopp kaffe eller te eller att ha med som ett mellanmål on the go.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!