Recept på Grönsakspaj med zucchini och vitkål Recept på Grönsakspaj med zucchini och vitkål från Green Warrior

Grönsakspaj med zucchini och vitkål

Denna härliga matpaj med nyttig grönkål, zucchini och cashewstanning är en relativt snabblagad rätt för både vardag och fest.
Tillagningstid: 40 min  /  4 portioner  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

Deg:
3 dl mandelmjöl
0,75 dl potatismjöl
1 chiaägg (2 msk chiafrön + 5 msk vatten)
En nypa salt

Stanning:
125 g cashewnötter
Ca. 1,3 dl vatten
Salt och svartpeppar

Paj:
1 gul lök
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 normalstor zucchini
2 dl vitkål
1 grönsaksbuljong i 1,5 dl vatten


Gör så här

Börja med att lägga cashewnötterna i vatten för att mjuka upp dem samt sätt på ugnen på 175 grader.

Ta 2 msk chiafrön och rör ned i en skål med 5 msk vatten, låt sedan stå och svälla i några minuter
tills det får en gelé-konsistens.

Ha i övriga degingredienser i en bunke och tillsätt chiaägget, rör ihop till en fin deg.

Tryck ut degen jämt i en pajform, förgrädda pajskalet i ugnen i ca. 10 minuter.

Hacka vitlök fint och gul och röd lök i skivor och stek dessa i vatten i en stekpanna i några minuter. Skiva under tiden zucchinin samt hacka vitkålen i mindre bitar.

Ha i dessa i pannan och stek på medelvärme några minuter. Tlllsätt salt och svartpeppar.

Mixa cashewnötterna med vatten i en matberedare, tillsätt mer vatten vid behov för att få önskad konsistens på stanningen.

När pajskalet fått lite färg, ta ut den ur ugnen och lägg i grönsakerna.
Häll över stanningen och krydda med timjan.

Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!