Recept på Grön frukostsmoothie Recept på Grön frukostsmoothie från Green Warrior

Grön frukostsmoothie

En grön smoothie är en fantastisk start på dagen! Maximal näring i ett lättsmält format som ger din kropp en riktig boost. Linfrön och hampafrön innehåller omega 3 och andra hälsosamma fettsyror som ökar mättnadskänslan, och mangon och apelsinjuicen ger en härlig sötma som gör att denna frukostsmoothie inte smakar hälften så grön som den ser ut!
Tillagningstid: 10 min  /  1 portion  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

50 g fryst mango
2-3 bananer
2 nävar spenat
2 nävar grönkål
2 msk linfrön
1 msk hampafrön
2 dl apelsinjuice (100% frukt, ej från koncentrat)
1 dl vatten

Gör så här

Lägg spenat, grönkål, linfrön, hampafrön, vatten och apelsinjuice i en blender och mixa på hög effekt tills alla bladgrönsaker och frön bildat en krämig smoothie helt utan bitar.

Tillsätt sedan bananerna, gärna en i taget, och mixa smoothien slät. Tillsätt tillsist mangon och mixa igen tills du har en slät, fin smoothie.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Blomkålscurry med kikärtor
En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.
Broccoli- & sparrissoppa
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker ja...
Browniebars
Dessa chokladiga browniebars är härligt sega och otroligt goda! Passar fint till en kopp kaffe eller te eller att ha med som ett mellanmål on the go.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!