Recept på Glögg med smak av granatäpple och vanilj Recept på Glögg med smak av granatäpple och vanilj från Green Warrior

Glögg med smak av granatäpple och vanilj

När första advent börjar närma sig är det dags att plocka fram glöggmuggarna! Denna värmande glögg är utöver de traditionella glöggkryddorna smaksatt med granatäpple och vanilj, och passar perfekt om du vill imponera med hemmagjord glögg på årets glöggpartyn.
Tillagningstid: 40 min  /  ca 7 dl  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

5 dl granatäppeljuice
1 påse (25 g) glöggkryddor (ingefära, pomeransskal, kanelstänger, kryddnejlika, kardemummakärnor)
4 st stjärnanis
En halv vaniljstång
0.5 dl socker
5 dl rödvin

Gör så här

Lägg kryddorna, utom vaniljen, i en gryta och stek dem på spisen tills dess att de börjar dofta gott. Häll över granatäppeljuicen och låt koka upp.

Sänk sedan värmen till låg och tillsätt sockret. Rör om så att sockret löses upp. Snitta upp vaniljstången och lägg ner den i grytan.

Täck grytan med ett lock och låt glöggen puttra på låg värme i minst 30 minuter. Låt locket vara på under hela koktiden.

När glöggen kokat minst 30 minuter, rör i vinet och låt koka upp. Servera sedan direkt, gärna tillsammans med skollade mandlar och pepparkakor.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!