Dadelbollar i gruppen Recept / Snabblagat hos Green Warrior (2018_09_18_09)

Dadelbollar

Ibland blir även en vegan sugen på nått sött, och då finns det massa alternativ att äta förstås. En av våran favorit-go-to-sötsak är klassiska dadelbollar. Enkelt, smarrigt och snabblagat. Och inte onyttigt.
Tillagningstid: 10 min  /  ca 15 st  /  Av: Daniel Askås

Ingredienser

16 st färska dadlar
1.5-2 dl havregryn
3 msk kakao
Ev. en skvätt vatten
Kokosflingor

Gör så här

Kärna ur alla dadlar och lägg dom i en matberedare.

Häll i 2.5 dl havregryn ovanpå.

Måtta ut ca. 4 msk kakao och häll över.

I fall du hade lite otur och dadlarna inte var så där härligt färska som dom ska vara, häll även nån matsked vatten i.

Kör allting tillsammans i matberedaren till det är bra mixat.

Ta mindre mängder smet och rulla till lagom stora bollar som du sen rullar i kokosflingor och placerar i en burk.

Ät direkt eller ställ in i kylskåp och ät senare. Dom står sig i ett antal dagar.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Burritobowl
Burritowolen är den perfekta måltiden när du är sugen på något riktigt gott men inte vill spendera mycket tid i köket. Om du har överblivet ris i kylen går det på ett par minuter att slänga ihop. Det bästa med en buritobowl är att du...
Chialatte med vanilj
Hösten är här! Och då kan man behöva något värmande att mysa till det med. Denna chailatte med vanilj är perfekt om du vill ha något snabbt men som ändå sätter guldkant på vardagen.
Chiapudding med bär & frukt
Denna chiapudding är superenkel och passar perfekt som frukost, mellanmål eller efterrätt. Krämigheten från kokosmjölken bryts av med syrligheten från bären och frukten och chiafröna är fullproppade med nyttigt omega 3.
Chili- & paprikarostade kikärtor med quinoa och avokadosallad
Denna härliga rätt blir en snabb och mättande lunch eller middag! På bara 30 minuter har du en måltid som är både kryddig, krämig och proteinrik.
Antal: