Recept på Currygryta med yoghurt Recept på Currygryta med yoghurt från Green Warrior

Currygryta med yoghurt

Denna gryta är en snabblagad och god middag med härlig smak av curry och krämig yoghurt. Denna currygryta är klar på bara 20 minuter!
Tillagningstid: 20 min  /  3-4 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  5/5

Ingredienser

400 g blomkål
3 klyftor vitlök
1 förpackning kokta kikärtor
5 dl naturell youghurt, jag använde sojayoughurt
1 tsk gul currypaste
2 msk solrosfrön
Chili
Koriander
Salt, svartpeppar, curry och paprikapulver
Olja att steka i

Ris, quinoa eller hirs

Gör så här

Skölj kikärtorna noggrant och torka dem torra i en ren kökshandduk. Gnugga dem lite mot tyget så att skalen lossnar. Du kan också ta bort skalet genom att nypa kikärtorna mellan fingertopparna.

Värm en stekpanna till medelvärme. Tillsätt solrosfröna i den torra pannan och rosta tills de fått fin gyllene färg. Rör om då och då. Lägg sedan dessa åt sidan i en liten skål.

Dela upp blomkålen i buketter och dela dessa på mitten. Strimla vitlöksklyftorna. Värm lite olja i stekpannan. Lägg blomkålen med den platta sidan neråt och stek i några minuter så att den får färg. Tillsätt sedan vitlöken och kikärtorna i stekpannan och rör om. Krydda med salt, peppar, curry och paprikapulver. Låt steka under omrörning i några minuter.

Häll över yoghurten och tillsätt en tsk gul currypaste. Rör om så att currypasten löser upp sig och blandas in i yoghurten. Låt småputtra en minut.

Servera currygrytan tillsammans med nykokt ris, quinoa eller hirs och toppa med skivad chili, färsk koriander och de rostade solrosfröna.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Chiligryta med linser och lime, serverad med frölimpa
Detta recept bjuder på en smakrik, mättande chiligryta baserad på bönor, linser, tomat och kryddor.
Indisk Daal med morötter och Garam Masala
Sedan jag blev vegan har jag fått större uppskattning för det indiska köket. Där finns flera smakrika, spännande vegorätter, och recept som är enkla att veganisera. Daal, en indisk linsgryta, är en av mina favoriter! Denna enkla och otroligt mättan...
Rostad grönsaksgryta
Denna härligt mustiga gryta passar bra till middag när vädret börjar bli lite kyligare. De rostade grönsakerna ger en djup smak åt grytan. Den är god att servera bara som den är, gärna med en skiva bröd, eller med ris eller quinoa till.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Julia Westman

Riktigt gott! Detta ska vi göra igen!

Visa fler