Currygryta med yoghurt i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2020-01-26)

Currygryta med yoghurt

Denna gryta är en snabblagad och god middag med härlig smak av curry och krämig yoghurt. Denna currygryta är klar på bara 20 minuter!
Tillagningstid: 20 min
3-4 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

400 g blomkål
3 klyftor vitlök
1 förpackning kokta kikärtor
5 dl naturell youghurt, jag använde sojayoughurt
1 tsk gul currypaste
2 msk solrosfrön
Chili
Koriander
Salt, svartpeppar, curry och paprikapulver
Olja att steka i

Ris, quinoa eller hirs

Gör så här

Skölj kikärtorna noggrant och torka dem torra i en ren kökshandduk. Gnugga dem lite mot tyget så att skalen lossnar. Du kan också ta bort skalet genom att nypa kikärtorna mellan fingertopparna.

Värm en stekpanna till medelvärme. Tillsätt solrosfröna i den torra pannan och rosta tills de fått fin gyllene färg. Rör om då och då. Lägg sedan dessa åt sidan i en liten skål.

Dela upp blomkålen i buketter och dela dessa på mitten. Strimla vitlöksklyftorna. Värm lite olja i stekpannan. Lägg blomkålen med den platta sidan neråt och stek i några minuter så att den får färg. Tillsätt sedan vitlöken och kikärtorna i stekpannan och rör om. Krydda med salt, peppar, curry och paprikapulver. Låt steka under omrörning i några minuter.

Häll över yoghurten och tillsätt en tsk gul currypaste. Rör om så att currypasten löser upp sig och blandas in i yoghurten. Låt småputtra en minut.

Servera currygrytan tillsammans med nykokt ris, quinoa eller hirs och toppa med skivad chili, färsk koriander och de rostade solrosfröna.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: