Recept på Currygryta med yoghurt Recept på Currygryta med yoghurt från Green Warrior

Currygryta med yoghurt

Denna gryta är en snabblagad och god middag med härlig smak av curry och krämig yoghurt. Denna currygryta är klar på bara 20 minuter!
Tillagningstid: 20 min  /  3-4 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  5/5

Ingredienser

400 g blomkål
3 klyftor vitlök
1 förpackning kokta kikärtor
5 dl naturell youghurt, jag använde sojayoughurt
1 tsk gul currypaste
2 msk solrosfrön
Chili
Koriander
Salt, svartpeppar, curry och paprikapulver
Olja att steka i

Ris, quinoa eller hirs

Gör så här

Skölj kikärtorna noggrant och torka dem torra i en ren kökshandduk. Gnugga dem lite mot tyget så att skalen lossnar. Du kan också ta bort skalet genom att nypa kikärtorna mellan fingertopparna.

Värm en stekpanna till medelvärme. Tillsätt solrosfröna i den torra pannan och rosta tills de fått fin gyllene färg. Rör om då och då. Lägg sedan dessa åt sidan i en liten skål.

Dela upp blomkålen i buketter och dela dessa på mitten. Strimla vitlöksklyftorna. Värm lite olja i stekpannan. Lägg blomkålen med den platta sidan neråt och stek i några minuter så att den får färg. Tillsätt sedan vitlöken och kikärtorna i stekpannan och rör om. Krydda med salt, peppar, curry och paprikapulver. Låt steka under omrörning i några minuter.

Häll över yoghurten och tillsätt en tsk gul currypaste. Rör om så att currypasten löser upp sig och blandas in i yoghurten. Låt småputtra en minut.

Servera currygrytan tillsammans med nykokt ris, quinoa eller hirs och toppa med skivad chili, färsk koriander och de rostade solrosfröna.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Currygryta med yoghurt
Denna gryta är en snabblagad och god middag med härlig smak av curry och krämig yoghurt. Denna currygryta är klar på bara 20 minuter!
Indisk Tikka Masala-gryta
Tikka Masala är en blandning av kryddor som kanel, spiskummin, kardemumma och korriander och ger en djup smak utan att bli stark. Denna härliga gryta med indiska smaker är en värmande och mättande måltid som passar perfekt att laga på en vardag. Passar både ...
Kikärtstofu med sweetchiliwok & blomkålsris
Detta recept visar dig hur du lagar både kikärtstofu och sweetchilisås från grunden! Denna härliga wok är fullproppad med grönsaker, bland annat tack vare blomkålsriset, och en god middag när du vill lägga lite extra tid på maten.
Kokos- och limegryta
Denna härliga, färgsprakande gryta är fylld av krispiga grönsaker med en hint av syrlighet från limen. En snabb och fräsch middag med asiatiska influenser.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Julia Westman

Riktigt gott! Detta ska vi göra igen!

Visa fler