Chokladtryfflar med hasselnötskross i gruppen Recept / Comfort food hos Green Warrior (recept_2018_09_18_54)

Chokladtryfflar med hasselnötskross

Dessa chokladtryfflar är himmelskt goda, och så enkla att göra! Ge bort dem till någon du tycker om, eller behåll dem för dig själv - valet är ditt!
Tillagningstid: 1 time & 30 min  /  ca 15 st  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

150g mörk choklad (Jag använde en med 60% kakao)
0,75 dl kokosmjölk (Jag använder ekologisk från Santa Maria)
10 hasselnötter

Gör så här

Smält hälften av chokladen över ett vattenbad. Tillsätt kokosmjölken och rör om tills du får en jämn, fin smet.

Fyll pralinformar av silikon med fyllningen och ställ sedan in dem i frysen för att stelna. Låt dem stå minst en timme så fyllningen blir helt genomfrusen. Om du vill kan du förvara formarna i frysen över natten innan du fortsätter.

När fyllningen är fryst, smält resten av chokladen över ett vattenbad. Hacka hasselnötterna till ett fint kross.

När chokladen har smält, ta ut fyllningen ur frysen. Tryck ut fyllningen ur en av silikonformarna och rulla den snabbt i den smälta chokladen med hjälp av två gafflar. Låt överskottschlokladen rinna av. Lägg den chokladklädda tryffeln på en bakplåtspappersklädd yta och sprinkla över hasselnötskrosset. Upprepa sedan proceduren med resten av tryfflarna.

Pssst!

Eftersom fyllningen är fryst kommer chokladen runt att stelna rätt fort. Var därför snabb med att ha på hasselnötskrosset efter att du rullat fyllningen i choklad. Förvara tryfflarna i en burk i kylen efter de är färdiga.
  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Butternut 'Mac and cheese'
Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niom...
Chiligryta med linser och lime, serverad med frölimpa
Detta recept bjuder på en smakrik, mättande chiligryta baserad på bönor, linser, tomat och kryddor.
Chokladtryfflar med hasselnötskross
Dessa chokladtryfflar är himmelskt goda, och så enkla att göra! Ge bort dem till någon du tycker om, eller behåll dem för dig själv - valet är ditt!
Antal: