Recept på Chilibowl med quinoa och avokado Recept på Chilibowl med quinoa och avokado från Green Warrior

Chilibowl med quinoa och avokado

Bowls är ett kul sätt att komponera mat, möjligheterna är många och det är på nått vis roligare att äta mat ur en skål istället för en tallrik. Detta recept bjuder på en variationsrik och mättande bowl med en enkel chiligryta i mitten.
Tillagningstid: 25 min  /  1 bowl  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

Chili
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
3 dl krossade tomater
1 dl kokosgrädde
1 pkt färdigkokta bönor
1-2 tsk chilipeppar
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
Smaka av med salt och svartpeppar

Bowl
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
Majs
Sallat
1 avokado

2 portioner quinoa

Gör så här

Börja med att koka upp quinoan enligt beskrivningen på förpackningen.

Skala och hacka vitlöken och rödlöken, stek dessa på medelvärme i vatten.
Tillsätt kryddorna och stek tills löken blivit mjuk.

Ha i tomaterna, grädden och bönorna. Låt koka i cirka 10-15 minuter.

Förbered grönsakerna. När quinoan är färdigkokt, ha i den i botten av skålen och lägg sedan till grönsakerna.
Ha till sist över chilin, och komponera bowlen i mängd som du vill ha den.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!