Chilibowl med quinoa och avokado i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2019_07_14)

Chilibowl med quinoa och avokado

Bowls är ett kul sätt att komponera mat, möjligheterna är många och det är på nått vis roligare att äta mat ur en skål istället för en tallrik. Detta recept bjuder på en variationsrik och mättande bowl med en enkel chiligryta i mitten.
Tillagningstid: 25 min
1 bowl
Av: Daniel Askås

Ingredienser

Chili
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
3 dl krossade tomater
1 dl kokosgrädde
1 pkt färdigkokta bönor
1-2 tsk chilipeppar
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
Smaka av med salt och svartpeppar

Bowl
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
Majs
Sallat
1 avokado

2 portioner quinoa

Gör så här

Börja med att koka upp quinoan enligt beskrivningen på förpackningen.

Skala och hacka vitlöken och rödlöken, stek dessa på medelvärme i vatten.
Tillsätt kryddorna och stek tills löken blivit mjuk.

Ha i tomaterna, grädden och bönorna. Låt koka i cirka 10-15 minuter.

Förbered grönsakerna. När quinoan är färdigkokt, ha i den i botten av skålen och lägg sedan till grönsakerna.
Ha till sist över chilin, och komponera bowlen i mängd som du vill ha den.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: