Burritobowl i gruppen Recept / Mexikanskt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_24)

Burritobowl

Burritowolen är den perfekta måltiden när du är sugen på något riktigt gott men inte vill spendera mycket tid i köket. Om du har överblivet ris i kylen går det på ett par minuter att slänga ihop. Det bästa med en buritobowl är att du kan anpassa den helt efter vad just du gillar, eller vad du har hemma just nu. I detta recept hittar du våra stapels.
Tillagningstid: 25 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

2 portioner ris, quinoa eller andra valfria gryn
1 paket svarta bönor (förkokta)
Majs
Salladslök
Tomater
Salladsmix
Salsasås
1 avokado
Koriander
Lime

Gör så här

Koka riset och häll upp det i en tallrik.

Skölj de svarta bönorna och lägg ovanpå riset tillsammans med majs, hackade tomater, salladslök, avokado och koriander. Pressa över lite lime och servera med en rejäl klick salsasås.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bakad sötpotatis med avokado, lime och koriander
Bakad sötpotatis är en enkel men fantastisk god rätt som passar till både lunch och middag. I detta recept kombineras potatisens söttma med typisk mexikanska smaker som avokado, lime och koriander.
Burritobowl
Burritowolen är den perfekta måltiden när du är sugen på något riktigt gott men inte vill spendera mycket tid i köket. Om du har överblivet ris i kylen går det på ett par minuter att slänga ihop. Det bästa med en buritobowl är att du...
Chiligryta med linser och lime, serverad med frölimpa
Detta recept bjuder på en smakrik, mättande chiligryta baserad på bönor, linser, tomat och kryddor.
Kryddiga enchiladas
Kul mat för en kväll framför tv'n eller middag med kompisarna, du bestämmer! Välsmakande enchiladas med bland annat bönor, majs och lime. Avokado som tillbehör bryter av och ger en mildhet.
Antal: