Bönröra med rostad lök och stekt potatis i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2019_06_09)

Bönröra med rostad lök och stekt potatis

Ugnstekt potatis känns alltid rätt! Frågan brukar vara vad man ska äta till, ett smarrigt förslag är denna bönröra som bjuder på en smakrik, krämig ursäkt att äta potatisen.
Tillagningstid: 35 min
2-3 portioner
Av: Daniel Askås

Ingredienser

Potatis till 2-3 portioner

1 gul lök
Salt
Chilipulver

2 pkt (390g) Kidneybönor
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
5-6 kvisttomater
2 dl krossade tomater
1,5 dl sojagrädde
1 msk limejuice
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk timjan
Svartpeppar


Gör så här

Sätt igång ugnen på 225 grader. Skölj potatis och skär i mindre bitar.
Krydda med salt, svartpeppar och timjan. Stek till de fått färg, ca. 30 minuter.

Skala och skär en gul lök, fräs dessa i vatten i din stekpanna tillsammans med lite chilipulver och salt.
Häll av i en skål när den fått lagom färg.

Skala och hacka den röda löken samt vitlöksklyftorna.
Stek denna i vatten på medelvärme tillsammans med kryddorna.

Tillsätt de krossade tomatena, de sköljda bönorna samt tomater. Låt steka upp och ställ sen på medelvärme.

Häll i sojagrädden och rör om ordentligt.

Lägg på den stekta löken tillsamans med till exempel spenat och servera tillsammans med potatisen.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: