Recept på Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma Recept på Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma från Green Warrior

Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma

Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Tillagningstid: 1 dygn + 90 min  /  10 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

7,5 dl veganskt rödvin (eller saft)
2 apelsiner
5 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
5 stjärnanis
1 tsk nejlikor
2 msk socker

Gör så här

Riv skalet av apelsinerna och samla det i en tesil för löste. Dela sedan resten av apelsinerna i mindre bitar.

Häll vinet i en lufttät glasburk eller tillbringare. Tillsätt alla kryddor utom sockret, och ha i apelsinbitarna och silen med apelsinskalet och rör om.

Sätt locket på och låt blandingen stå i kylen i ca ett dygn så att vinet drar åt sig smakerna av frukten och kryddorna. Om du har bråttom kan du skippa detta steg, men glöggen blir godare om den får stå och dra sig några timmar.

Efter att glöggen vilat i kylen, häll den i en gryta och tillsätt sockret. Rör runt och värm sedan upp glöggen på låg- till medelvärme. Använd gärna en termometer för att se att glöggen inte värms upp över 78 grader om du inte vill att alkoholen ska koka bort.

Låt glöggen sjuda i ca en och en halv timme. Rör om då och då och håll koll på temperaturen.

När glöggen kokat färdigt, sila den för att få bort frukten och kryddorna. Sedan är den klar att servers!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!