Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma i gruppen Recept / Jul hos Green Warrior (recept_2018_09_18_40)

Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma

Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Tillagningstid: 1 dygn + 90 min  /  10 portioner  /  Av: Sanna Karlin

Ingredienser

7,5 dl veganskt rödvin (eller saft)
2 apelsiner
5 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
5 stjärnanis
1 tsk nejlikor
2 msk socker

Gör så här

Riv skalet av apelsinerna och samla det i en tesil för löste. Dela sedan resten av apelsinerna i mindre bitar.

Häll vinet i en lufttät glasburk eller tillbringare. Tillsätt alla kryddor utom sockret, och ha i apelsinbitarna och silen med apelsinskalet och rör om.

Sätt locket på och låt blandingen stå i kylen i ca ett dygn så att vinet drar åt sig smakerna av frukten och kryddorna. Om du har bråttom kan du skippa detta steg, men glöggen blir godare om den får stå och dra sig några timmar.

Efter att glöggen vilat i kylen, häll den i en gryta och tillsätt sockret. Rör runt och värm sedan upp glöggen på låg- till medelvärme. Använd gärna en termometer för att se att glöggen inte värms upp över 78 grader om du inte vill att alkoholen ska koka bort.

Låt glöggen sjuda i ca en och en halv timme. Rör om då och då och håll koll på temperaturen.

När glöggen kokat färdigt, sila den för att få bort frukten och kryddorna. Sedan är den klar att servers!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Julbollar med grönkål
Om du är intresserad av ett grönare julbord är detta ett recept för dig! Dessa juliga bollar med grönkål är ett färgglatt och gott alternativ till din jultallrik.
Klassisk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.
Klassiska lussekatter & saffranskaka med mandelfyllning
I juletid är det dags för julbak! Detta är ett recept på klassiska lussebullar i vegansk tappning och en himelskt god saffranskaka med fyllning av mandelmassa och kardemumma.
Antal: